Atıl durumda bulunan İl Milli Eğitim Lojmanları binası Ali Erdemoğlu Fen Lisesi projesine dahil edildi.

Adıyaman'ın Besni İlçe Kaymakamı Nazlı Demir, yaptığı açıklamada, fen lisesinin 200 kişi kapasiteli bir öğrenci yurdu olacağını belirterek yurdun yapımını ise İl Özel İdaresi tarafından yapılacağını söyledi.

2017 yılında hayırsever işadamı Ali Erdemoğlu tarafından yaptırılan fen lisesi arsası bitişiğindeki lojmanların bulunduğu arsanın da okul inşaatına dahil edilmesi o dönem bir çok kez gündeme gelmesine rağmen arsanın dahil edilmesi bir türlü gerçekleşmemişti. 

Aradan geçen süre zarfında atıl durumda bulunan İl Milli Eğitim Lojmanları için nihai karar  çıktı. Lojmanların yanında bulunan belediyeye ait arsanın da öğrenci yurdu yapılmak üzere devredilmesiyle birlikte lojmanların yerine fen lisesi için 200 kişilik bir öğrenci yurdu yapılacak. Besni Kaymakamlığı tarafından yıkım çalışmalarına başlanan lojman binalarının çalışması tamamlandıktan sonra ise öğrenci yurdu yapılmak üzere İl Özel İdaresine teslim edilecek. 

2021 yatırım programına alındı

Lojmanların yıkım çalışmalarını tamamladıktan sonra İl Özel İdaresine teslim edeceklerini söyleyen Kaymakam Demir, projenin yatırım programına alındığını ifade etti.

Kaymakam Demir, 200 kişi kapasiteli bir öğrenci yurdu olacağını belirterek “Şimdi oradaki lojmanlar zaten eski yapı lojmanlardı. Bununla ilgili deprem testleri de yapıldı ve yıkım kararı çıktı. Bakanlığın onayı ile yıkım işlemlerine başladık. Yanında belediyenin de bir parseli var, belediye de orayı veriyor iki parsel birleşip oraya 200 kişilik bir öğrenci yurdu yapılacak. Öğrenci yurdunu da Fen Lisesi kullanılacak. Bu yıl yatırım programına alındı, ödeneği de ayrıldı zaten. Yapımını da İl Özel İdaresi yapacak.

Zaten ivedilikle yıkmamız istendi. Bir an önce ihalesi yapılıp işe başlanacak. Belediyenin arsa devir işlemleri de var. İşte ikisinin birleştirdikten sonra Özel İdareye arsa hazır diyeceğiz ve onlarda bir an önce yapım çalışmalarına başlayacaklar."dedi.

"Okul inşaatı başlamadan karar alınabilse daha iyi olabilirdi"

Yurdun bir amacının da dışarıdan öğrenci çekebilmek olduğunu aktaran Demir, şöyle devam etti:

“Belki fen lisesi inşaatı başlamadan önce bu karar alınsaydı daha da iyi olabilirdi ama işte o dönem olmamış. Bu dönem ise açıkçası Fen Lisesinin etkinliğini artırmak, dışarıdan da öğrenci alımını sağlamak için pansiyon elzemdi orada. Yani bizim ilçemizde pansiyonlarımız var, kapasitemiz de fazlasıyla yeterli ama bizzat böyle yanında olursa ve sadece fen lisesi öğrencileri kalırsa daha mantıklıydı. Vali beyin de sağ olsun ciddi bir desteği var. Milletvekillerimiz sağ olsun Ahmet Aydın Bey de süreci takip etti.

Onların desteğiyle böyle güzel bir sonuç çıktı ortaya. Kararı alındı, yıkım işlemlerini biz yapıyoruz bittikten sonra da onlara teslim edeceğiz. Belediyenin de arsasını vermesi güzel oldu. Sadece lojman arsası yetmiyordu. Belediyede sağ olsun orada verimli, kıymetli bir arazisini verdi. İkisinin birleştirmesini yapıp inşallah güzel bir pansiyon kazandırılacak."

Kaynak : PHA
Kaynak: pha