Hem okuldaki kültür derslerine devam etme hem de hafızlık yapma imkanı veren proje kapsamında Besni İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Muhammed Abdullah Özbey hafızlığını tamamlayarak Diyanet İşleri Başkanlığı'nın açtığı Hafızlık Tespit Sınavını başarı ile geçerek hafızlık beratını aldı.

Elde edilen başarı sonrası Hafız Muhammed Abdullah Özbey, okul müdürü Osman Özbay, müdür başyardımcısı Cebrail Esen ve kuran kursu öğreticisi Hafız Hacı Mehmet Karakuş, Besni Milli Eğitim Müdürü Mehmet Demirel'i makamında ziyaret etti.  

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Demirel, öğrenciyi tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

Hafızlığın önemine değinen Demirel, şunları kaydetti:

"Yunus Emre'nin “Kim ki Kur'an bilmedi, bil ki dünyaya gelmedi.” Kur'an, insanlar için gönüllerdeki sıkıntı ve darlıklara şifa, inananlar için bir hidayet ve rahmet vesilesidir. Mümin Kuran-ı Kerim'le buluştuğu nispette imandan ve hayattan lezzet alır. Kur'an müminin hayatını ve müminin dünyaya bakışını şekillendirir. Peygamber Efendimiz buyuruyor ki; "Kalbinde Kuran-ı Kerim'den bir şey bulunmayan harap olmuş bir ev gibidir." 

Hafızların yetişmesine katkı sunan anne baba, okul idaresine ve kuran kursu öğreticisine teşekkür eden Demirel, öğrenciye çeşitli hediyeler verdi.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha