Kahta Eğitim-Bir-Sen Başkanı İsmail Tümer, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de yaşanan corona virüs salgını ve bunun eğitim öğretime etkilerine dair konularda bir basın açıklaması yaptı. 

Tümer, açıklamasında; “Hayatın her alanına olağan üstü zorluklar getiren pandemi sürecini tüm insanlık olarak birlikte göğüslemekteyiz. Bu süreçte kahramanca mücadele eden sağlık çalışanlarımız başta olmak üzere, bütün emektarlarımızı canı gönülden minnetle tebrik ediyoruz.
Hepimizin malumu olduğu üzere aşamalı olarak okullarımız açılmakta ve öğrencilerimiz yeniden okullarına kavuşmaktaydı. Maalesef birçok eğitim çalışanımız, Covit 19’a yakalanmış, bir kısmı bu musibete yenik düşüp Darı Bekaya hicret etmiştir. Okullarımızı açık tutmamız için sınıfta, bahçede, kurslarda çocuklarınızla beraber olan idareci, öğretmen ve diğer hizmet birimleri çalışanlarının bu fedakarlığını görmezden gelmeyelim"dedi.

 Pandemi nedeniyle öğretmenlerin üzüldüğünü hatırlatan Tümer,"Okulların pandemi süreci dolayısıyla kapalı olmasından ötürü en çok üzülen kesimlerden bir tanesi öğretmenlerimizdir. ‘Bu süreci tatil ettiler’ gibi bir değerlendirme, verilen tüm emeklere haksızlık etmektir. İnteraktif ortamda ders vermek, öğrencilerin motivasyonunu sağlamak, görselleri hazırlamak ve daha nice teknik işler, aslında eğitim öğretimi öğretmen açısından daha zor bir hale getirmiştir. Tüm sınıflar seviyesinde oluşturulan whatsapp guruplarından günlük yüzlerce iletiye cevap vermek zorunda kalan, zoom programı üzerinden ekstra işler yapmaya çalışan, youtubeden kanal oluşturup öğrenciye ulaşmaya çalışanlar milli eğitimin kahraman neferleridir öğretmen. 31 Aralık’a kadar uzayan bu süreci bütün evlerimizi okula dönüştürerek aşmaya çalışalım. İnteraktif ortamdan öğretim faaliyetlerinin bile istendiği verimlilikte yapılamadığını görüyoruz. Eğitim için çocuklarımızın ilk öğretmeni olan ebeveynlere büyük iş düşmektedir. Hayat boşluk kabul etmez, ilkesi gereğince çocuklarımıza elimizden geldiğince katkı sunmaya çalışalım. Bunun için rehber öğretmenlerimizden, sınıf öğretmenlerimizden profesyonel destek alabiliriz.  Bu zorlu süreçte eğitim ve öğretim faaliyetlerine destek veren her bireyi canı gönülden tebrik ediyorum. Özellikle eğitim ordumuzun kahramanları öğretmenlerimizi yürekten alkışlıyorum. Maske, hijyen ve fiziki mesafe kurallarına uyarak bu zorlu süreci atlatacağımızdan en ufak bir tereddütlümüz yoktur. Normale döneceğimiz günlere bir an önce kavuşma duygusu ile hepinize sağlıklı günler diliyorum. Allah’a emanet olun"şeklinde konuştu

Kaynak : PHA
Kaynak: pha