Eğitim-Bir-Sen Adıyaman Şube Başkanı Ali Deniz, eğitim öğretim yılının başlaması ile birlikte okullarda pandemi dolayısıyla alınan tedbirler hakkında sosyal medyada çarpıcı tespitlerde bulundu.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan ve tüm okulların sertifikalandırılması hedefi bulunan "Okulum Temiz" projesinin herkesin sağlığı için gerçekten çok önemli bir proje olduğunu ifade eden Deniz, "Lakin okullarda, temizlik elemanı yok, temizlik malzemesi yok, okul aile birliklerinde para yok, bakanlıktan ödenek de yok." diyerek tüm okul idarelerinin çektiği sıkıntıları dile getirdi.

"Hepimiz biliyoruz ki, kral çıplak"

Deniz, sosyal medya hesabında şu ifadeleri kullandı:

"Bakanlık, okullardan tüm bunlar varmış gibi yaparak sisteme başvurmaları istenmektedir. Okulları Kovid-19 ile gerçekten mücadele etmek yerine evrak kalabalığına gömüp "-mış  gibi" yapmaya zorlamak, hem öğrencileri, hem öğretmenleri, hem de toplumu yanıltmaktır.

Bu size "Okulum Temiz" projesinde tweet attırır ama hepimiz biliyoruz ki, kral çıplak. Ancak bütün olumsuzluklara rağmen, MEB’den 5 kuruş ödenek almadan, bakanlığın istediği sayısız evrakı hazırlamaktan kaynaklı yorgunluğa aldırmadan, filyasyon takibi yaparken okulunu yönetmeyi ihmal etmeden, geç gelen ve birbiri ile çelişen yazılarla morallerini bozmadan çalışıp Okulum Temiz Belgesi alan ve almak için görülmeyi bekleyen tüm okul yöneticilerimizi yürekten tebrik ediyorum."

Kaynak : PHA
Kaynak: pha