Başkan Deniz, yaptığı açıklamada, Eğitim-Bir-Sen Adıyaman Şubesi, yetkili sendika belirleme sürecinde 6 bin 216 üye sayısına ulaşarak Adıyaman’da eğitim iş kolundaki yetkisini perçinlediğini ifade etti.

“Diğer 45 sendikanın toplam üye sayısının yaklaşık üç katı kadar sayıya imza attık”

“Kamu çalışanları adına emek, ekmek, özlük ve özgürlük mücadelesi veren teşkilatımızın “Yeni Ufuklardan Yeni Umutlara” yolculuğunda ömür ve gönül verenlere, bu uhuvvetin mayasını vuranlara, kardeşliğin harcını karanlara, gecesini gündüzüne katanlara yürekten selam olsun” diyen Deniz, 6 bin 216 üye sayısı ile; diğer 45 sendikanın toplam üye sayısının yaklaşık üç katı kadar sayıya imza atarak Adıyaman’da tüm ilçelerde yeniden yetkiyi perçinleyen sendika olarak daha da büyümeye, güçlenmeye ve de eğitim çalışanlarının Adıyaman’daki gür sesi olmaya devam edeceklerini söyledi.

Tüm emeği geçenlere teşekkür eden Deniz, sözlerine şöyle devam etti:

 “Bu başarımızın mimarları, teşkilatımızın öz suyu üyelerimiz başta olmak üzere, şube yönetim kurulumuz; genişletilmiş yönetim kurulumuza, denetleme ve disiplin kurulumuza, kadınlar komisyonumuza, tüm ilçe temsilciliklerimize, Adıyaman Üniversitesi Temsilciliğimize,  Genç Memur -Sen Temsilciliğimize ve tüm işyeri temsilcilerimize, bize bu kutlu yolculukta güvenen, destek veren, emeği geçen görünmez kahramanlarımıza yürekten teşekkür ediyoruz.

Hiçbir başarı tesadüf değildir ve akla ziyan nedenlere bağlanamayacaktır. Bir yılı aşkın bir süredir tüm yaşam ve çalışma alanlarının kısıtlayan pandemiye rağmen eğitim çalışanlarının sorunlarına çözüm üretmek, taleplerini gür bir sesle dile getirmekten asla imtina etmediklerini söyledi. Yapılan akademik çalışmalarla pandeminin eğitimdeki olumsuz etkilerini ve eğitim çalışanlarına yansımalarını belirleyerek yaşanan sorunları ve çözüm önerilerini basın ve yayın yoluyla gündemde tuttuk. Teşkilatın her kademesinde en zor zamanlarda dahi çevrimiçi toplantılarla eğitim çalışanlarının sürece katkılarını sağladık.”

“Sendikacılıkta tarih yazıyoruz”

Ali Deniz, sözlerini şöyle tamamladı:

“Sendikacılıkta tarih yazıyoruz. Eğitim-Bir-Sen Adıyaman Şubesi, her yıl yetki tazeleyerek Türkiye’de sendikacılığın başkenti olduğunu bir kez daha göstermiştir. Çünkü sendikacılığı slogandan projeye, kavga etmekten çözüm üreten bir anlayışa dönüştürüyoruz. Şiddete varan bir yaklaşımla toplumu terörize eden, gerçek üstü taleplerle inandırıcılığı ve güvenirliği eksiltilmiş, bilimsel ve akademik hiçbir çabanın ürünü olmayan dogmalarla içi boşaltılmış olan sendikacılığı reddediyor, sendikacılığı gerçek yerine taşıyoruz. Hal böyle olunca Adıyaman eğitim camiası, Eğitim-Bir-Sen'i görerek, tanıyarak, sevmiş ve desteklemiş; Eğitim-Bir-Sen Adıyaman Şubesi’nin üye sayısını 6 bin 216’ya taşıyıp yetkili sendikacılığını perçinleyerek karşılık vermiştir. Eğitim çalışanlarının verdiği bu güç ve destekle ekonomik, sosyal ve özlük hakların geliştirilmesi için emek ve özgürlük mücadelesi vermeye devam ederek, sorunun parçası değil; çözümün paydaşı olarak çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz.”

Kaynak : PHA
Kaynak: pha