Demir, yaptığı yazılı açıklamasında, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Kovid-19 salgının eğitimi ve günlük yaşamı doğrudan etkilediği bir dönemde, LGS ve YKS gibi merkezi sınavların kapsamında bir değişiklik bulunmadığı, öğrencilerin bütün müfredattan sorumlu olacağı duyurarak bir skandala daha imza atıldığını ileri sürdü.

"Dez avantajlı gruplar uzaktan eğitime büyük ölçüde ulaşamamıştır"

Pandemi koşullarında eğitim-öğretimin bütün eksikliklerine rağmen uzaktan yapılmaya çalışıldığı, çok sayıda öğrencinin uzaktan eğitime erişiminde ciddi sorunlar yaşandığı bir dönemde, LGS ve YKS gibi sınavların kapsamında değişiklik yapılmayarak öğrencilerin bütün örgün eğitim müfredatından sorumlu tutulmasının kabul edilemeyeceğini ifade eden Demir, şöyle devam etti: 

"Pandemi nedeniyle hayata geçirilen uzaktan eğitim uygulaması ve canlı derslerde, öğrencilere örgün eğitimde uygulanan müfredatın aynısı verilmiştir. Müfredatta uzaktan eğitime uygun bir seyreltme ve azaltma yapılmadığı gibi, çok sayıda öğrencinin uzaktan eğitime erişimde ciddi sorunlar yaşadığı bilinmektedir. Eğitimde uzun yıllardır var olan eşitsizlikler geçtiğimiz süreç içinde daha da derinleşmiştir. Özellikle sosyoekonomik durumu iyi olmayan düşük gelirli aileler, tarım işçisi çocuklar, anadili farklı olan çocuklar, engelli çocuklar ve diğer dezavantajlı gruplar uzaktan eğitime büyük ölçüde ulaşamamış, MEB gerekli adımları atmadığı için fiili olarak sistemin dışına itilmişlerdir."  

"Bütün müfredattan sorumlu tutmak tam bir sorumsuzluktur"

Demir, öğrencilerin uzaktan eğitime erişimde çok ciddi sorunlar yaşadıkları bilinmesine rağmen, hiçbir şey olmamış gibi davranmanın mümkün olmadığını vurgulayarak, "Yüz yüze eğitimle kıyaslanamayacak kadar dar ve sınırlı olanaklarla yapılan uzaktan eğitimde ve canlı derslerde, bilgisayarı, interneti ve hatta televizyonu olmadığı için derslere katılamayan öğrencileri yok sayarak öğrencileri bütün müfredattan sorumlu tutmak tam bir sorumsuzluktur."dedi.

Uzaktan eğitim koşullarında müfredat ve ders içerikleri tüm farklılıklar dikkate alınarak yeniden oluşturulması gerektiğine işaret eden Demir, "Eğitime erişemeyen öğrencilerin içinde bulunduğu koşullar dikkate alınmalı, bu öğrencilere yönelik özel çalışmalar yapılmalı, ders içerikleri ve kullanılacak materyaller yeniden düzenlenmelidir. Öğrencilerin sınavlarda hangi konulardan sorumlu olacakları bütün bu adımlar atıldıktan sonra belirlenmelidir."şeklinde ifade etti.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha