İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, projenin MEM'in ilk Büyükelçilik projesi olması sebebiyle ayrı bir önem arz ettiği belirtilerek, Millî Eğitim Bakanlığı'nın 2023 eğitim vizyonunda yer verdiği tasarım beceri atölyelerinden biri olan Görsel Sanatlar Atölyesinin kurulması ve burada eğitimlerin verilmesini içerdiği kaydedildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bu doğrultuda Adıyaman'da kurulacak Görsel Sanatlar Atölyesine Avustralya Büyükelçiliği Doğrudan Yardım programı hibesi kapsamında 10 bin Avustralya Doları destek sağlanmış olacaktır.

DAP Avustralya'nın yardım bütçesinden finanse edilen küçük bir hibe programıdır. Türkiye'deki yerel topluluklarla beraber çalışarak yoksulluğun azaltılmasını ve sürdürülebilir kalkınmaya ulaşmayı hedefleyen fonlar, Türkiye ve Avustralya'nın ulusal menfaatlerine uygun olan esnek fonlardır.

Geçmişte, toplumsal kalkınma, eğitim, toplumsal cinsiyet eşitliği, engellilik, gençlik ve ekonomik güçlendirmeyle ilgili projeler başarılı bulunup seçilirken; 2020-21 döneminde ise DAP Komitesi aşağıda belirtilen öncelikli kalkınma sektörlerinde pratik ve somut sonuçlar elde edecek  projeleri seçti.

2020 - 2021 yılı içerisinde Avustralya Büyükelçiliği tarafından DAP kapsamında hibe almaya öncelikli sektörler ve konular, eğitim, sağlık, kırılgan toplulukların Kovid-19'a karşı direncinin inşasını ve yerel Kovid-19 müdahale (response) ve iyileştirme çabalarını destekleyecek projeler; toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadınları ekonomik güçlendirme;engelli bireyleri güçlendirme; ve gençliği güçlendirme."

Kaynak : PHA
Kaynak: pha