Sevgi Anaokulu toplantı salonunda düzenlenen programa  Vali Yardımcısı Ayhan Akpay, Emniyet Müdür Yardımcısı Feyzullah Karaaslan, Milli Eğitim Şube Müdürü Abullah Bilen, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Kadir Kandemir, Sevgi Anaokulu Okul Müdürü Cemal Önder, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu istiklal marşının ardından açılış konuşması yapıldı. 

Çevre Ve Şehircilik İl Müdürü Kadir Kandemir, burada yaptığı konuşmasında, insanlığın var oluşundan bu yana çevresini kendi ihtiyaçları doğrultusunda biçimlendirmeye çalıştığını ve gün geçtikçe artan bu çapa insanlığın ortak değeri olan çevreye büyük zararlar vermeye başladığını ifade etti.

Kandemir,şöyle devam etti:

"Yapılan talimata dikkat çekerek insanlara sorumluluklarını hatırlatmak ve gelecek nesillere daha iyi yaşana bilir bir çevre bırakmak amacıyla birleşmiş milletler kararı ile 1972 yılından bu yana 5 Haziran'da dünya çevre günü olarak kutlanmaktadır. Bu sene 5 haziran ramazan bayramına denk gelmesi münasebeti ile etkinlikler bu haftaya alınmıştır. Son yüz yılda yaşanan hızlı sanayileşme, plansız şehirleşme ve doğal kaynakların kusursuzca tüketilmenin olumsuz etkileri yaşam kalitesi ve sürekliliğini tehdit eder hale gelmiştir. Gerekli tedbirler alınmadığı takdirde insanlığın gelecekte çok ciddi sorunlar ile yüzleşmek zorunda kalacağı unutulmamalıdır. Bu boyutu ile daha yaşanabilir hali devletlerin olduğu kadar  bireylerinde temel gayesi olmalıdır sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan Hanımefendinin takdir ve himayelerinde başlatılmış olan Sıfır Atık Projesi ile sürdürüle bilir kalkınma ilkeleri çerçevesinde kaynaklarımızı koruma, atıklarımızı koruma altına alma, gelecek nesillere temiz ve gelişmiş bir Türkiye ile yaşanabilir bir dünya bırakmak hedeflemekte olup bu seneki çevre haftamızın ana teması sıfır atık yaklaşımıdır ana yasamızın 56'ıncı maddesinde herkes sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkına sahiptir. Çevreyi geliştirmek çevre sağlığını korumak ve çevre kirlenmesini önlemek devletin ve vatandaşın görevidir denilmektedir .Bu neden ile her insan çevreyi korumak ve bu sorumluluğu taşımak zorundadır henüz vakit varken ve geç kalınmadan bana ne demeden hepimiz bu çabanın içinde olmalıyız unutulmamalıdır ki içinde bulunduğumuz çevre bizlere dedelerimizin babalarımızın mirası değil çocuklarımızın, torunlarımızın ve gelecek nesillerimizin emanetidir bu duygu ve düşüncelerle dünya çevre gününü kutluyor çevre haftasına katkılarından dolayısıyla sevgi ana okulu idaresi ,öğretmen ve öğrencilerine teşekkür ediyor.Programa katılımlarından dolayısı ile sizlere şahsım ve kurumum adına saygılarımı sunuyorum."

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :

Kaynak: pha