Yaklaşık 2.5 saat süren toplantıda İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz bu zor süreçte özverili çalışmaları ve gayretlerinden ötürü çalışma arkadaşlarına teşekkür etti.

Özellikle İlçe müdürlerine ve okul müdürlerine öğrencilere ulaşarak durumlarını takip etmeleri gerektiğini, öğrencilerin bu salgın sürecinde yüksek bir moral ve motivasyona ihtiyaçları olduğunu söyledi.

Ahmet Alagöz konuşmasının devamında, LGS sınavında öğrencilere sınav ortamında hijyenik ve dezenfekte bir ortamın sağlanması için tüm önlemlerin alınması gerektiğini belirterek, şunları ifade etti:

"Sınava girecek öğrencilere sosyal mesafe kuralı ile birlikte maske temin edeceğiz ve sınava girmeden önce dezenfekte yapılacak, Sınavla ilgili Bakanlığımız tarafından yönerge paylaşılacaktır. Bizde geldiği zaman sizlerle paylaşacağız. LGS’de her sınav salonuna en fazla 20 öğrenci alınacaktır. Cumhurbaşkanlığımız tarafından paylaşılan normalleşme sürecini takip ediyoruz. Bizler okulların açılması konusunda Sayın Bakanımızın da ifade ettiği gibi her türlü senaryoya hazırız. Çoçuklarımız bizim en kıymetli varlığımızdır. EBA TV yaz ayında da devam edecektir, bu bazen oyun bazen eğitim olarac sunulacaktır. Öte yandan taşımalı eğitim bizim için çok önemli, önümüzdeki dönem taşımalı eğitimin planını yaparken çok dikkatli olalım."
Toplantı iki aşamalı gerçekleşti ğinden okul müdürlerinin görüş ve öneri alındıktan sonra ilçe müdürlerinden gelen önerilerin ve soruların cevaplanmasının ardından toplantı sona erdi.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha