Merkez Demokrasi İlkokulunu ziyaret eden Alagöz, okulda devam eden; temassız çocuk oyunları, kitap okuma, resim, okçuluk çalışmalarının yanı sıra akıl ve zekâ oyunları gibi atölye etkinliklerinde öğrencilere eşlik etti.

Alagöz, okul bahçesinde öğrencilere doğa sevgisini aşılamak amacı ile yetiştirilen bitkileri de inceleyerek çocuklara doğaya verdikleri önemden dolayı tebrik etti.

Gerçekleştirilen etkinliklerde salgın tedbirlerinin titizlikle alındığını vurgulayan İl Müdürü Ahmet Alagöz, şunları ifade etti:

"Yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle yaklaşık 14 ay belli zamanlarda okullarında uzak kalan öğrenciler 1 Haziran 2021 itibariyle “Kademeli Normalleşme” kapsamında okullarına gelmeye başladı. 18 Haziran itibariyle de öğrencilerimizin karneleri e - okul sistemine yansıtıldı. Ama bu okullarımızın tatil edildiği anlamına gelmiyor. 21 Haziran ile 2 Temmuz arasında okul öncesi, ilkokul ve ortaokullarımızda öğrencilerimiz için okullarımızda hem akademik çalışmalarının desteklenmesi hem fiziksel, sportif etkinliklerle öğrencilerimizin karşılaşması hem de sosyal ve duygusal yönden geliştirilmesine dönük çok yönlü etkinlikler gerçekleştiriliyor. Okullarımız öğrencilerimizle, velilerimizle, öğretmenlerimizle bir bütün olarak kendi imkânları dâhilinde eğlenceli etkinlikler yaparak okul bahçesinde, oyun oynuyor, resim ve müzik etkinliklerine katılıyorlar. Okul bahçesinde arkadaşlarıyla oyun oynayıp, kitap okuyan öğrencilerin yanı sıra sınıflarımızda ve atölyelerimizde de akıl ve zekâ oyunları gibi çeşitli etkinliklere eşlik ediyorlar. Yapılacak olan tüm bu etkinlikler ilimiz genelinde tüm okullarımızda yapılması planlanmıştır. Ayrıca orta eğitim düzeyindeki tüm resmi ve özel okullarda sorumluluk ve mazeret sınavları tamamlanacak, destekleme ve yetiştirme kursları ile 12’inci sınıflara yönelik rehberlik faaliyetlerine devam edilecektir.

Bugün de içinde bulunduğumuz ortamda görüyorsunuz çocuklarımız gerçekten birlikte öğrenmenin, eğlenmenin keyfini çıkartıyorlar. Umarım 2 haftamız bu şekilde geçecek. Tabii salgın koşullarına, asgari düzeyde dikkat ediliyor. Öğrencilerimiz mutlaka bu etkinliklere dışarıda da olsa maskeyle katılıyorlar. Yine ihtiyaç duydukları her an dezenfektan ve maske imkânları kendilerine sunuluyor. Okulun bütün ortak kullanılan ortamları dezenfekte ediliyor. Umuyoruz ki bir daha öğrencilerimiz okullarımızdan uzak kalmayacaklar. Okullarımız öğrencilerle çiçek açmış bahçeye dönüşüyor." 

İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz, bir süre öğrenci ve öğretmenlerle sohbet ederek Okul Müdürü Mahmut Yılmaz'dan okul hakkında bilgi aldı.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha