İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz beraberinde İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kazım Çoban ile birlikte Samsat ilçesindeki okulları ziyaret etti.

Okulların yüz yüze eğitim çalışmalarını ve inşaatı devam eden Samsat İmam Hatip Lisesi ve İmam Hatip Ortaokulu'nu yerinde inceleyerek, çalışmalar hakkında Samsat İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Akın'dan bilgi aldı.

Alagöz, Samsat Çok Programlı Lisesini ziyaret ederek bugün yüz yüze eğitimin üçüncü aşaması kapsamında eğitime başlayan 9. sınıf öğrencileri ile bir araya geldi.

Öğrencilerin büyük bir ilgiyle karşıladıkları Alagöz, şunları dile getirdi:

"Yüz yüze eğitimde üçüncü aşamaya geçtik. Bugünden itibaren 5. sınıf ve 9. sınıf öğrencilerimiz de yüz yüze eğitime başladılar. Gittiğimiz her okulda çocuklarımızın gözlerindeki okula başlama heyecanını ve mutluluğunu görüyoruz. Bu da bizleri hem mutlu ediyor hem de geleceğe umutla bakmamıza sebep oluyor. Daha önceki aşamalarda da gördük ki çocuklarımız sosyal mesafe, hijyen ve maske kullanımında biz büyüklerden daha dikkatliler. Okullarımız her gün dezenfekte edilerek güvenli bir şekilde eğitim öğretime hazır hale getiriliyor. Öğretmenlerimiz büyük bir özveriyle hem yüz yüze eğitime hem de uzaktan eğitim çalışmalarına devam ediyorlar. İnşallah en kısa  sürede yüz yüze eğitime başlayamamış diğer öğrencilerimize de kavuşacağız."

Alagöz, okul gezilerinin ardından Samsat Kaymakamı Sayın Aziz Oğuz Alemdaroğlu'nu makamında ziyaret etti.

Kaymakam Alemdaroğlu'na hayırlı olsun dileklerinde bulunan Alagöz, Samsat ilçesinde 2020 - 2021 yılı eğitim ve öğretim faaliyetleri ile pandemi sürecindeki uzaktan eğitim, yüz yüze eğitim ve okulların durumu ile ilgili fikir alışverişinde bulundu.

Ardından İlçe Belediye Başkanı İbrahim Halil Fırat'ı makamında ziyaret eden Alagöz, eğitime verdikleri destek ve katkılarından dolayı teşekkür etti. Başkan  Fırat'ta Samsat Belediyesi olarak her zaman eğitime destek olacaklarını belirterek çalışmalarından dolayı Alagöz'e teşekkürlerini iletti.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha