Ziyarete, Besni İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Demirel, Besni İlçe Şube Müdürü Adil Kahya, Besni Özel Simya Okulları Müdürü Onur Çubuk, öğrenci Rana Arıcı  ve ailesi katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz, burada yaptığı konuşmasında, LGS sonuçlarına göre Türkiye'de 36 ilin birinci çıkardığını belirterek Adıyaman’da da iki öğrencinin aldıkları 500 tam puanla birinci olan 97 öğrenci içinde yer aldığını kaydetti.

Alagöz, "2021 LGS'de 500 tam puan alarak üstün başarı gösteren sevgili öğrencilerimizden Rana Arıcı'yı kutluyor, başarılarının bundan sonraki eğitim öğretim hayatında da devamını diliyorum. Öğrencilerimiz LGS'de elde ettikleri birincilikle hepimizi gururlandırdılar. Bu süreçte öğrencilerimizden desteklerini esirgemeyen değerli ailelerine ve sonsuz emekleri olan sevgili öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum. Ayrıca il dışında bulunduğu için ağırlayamadığımız diğer il birincimiz Türkiye Petrolleri Ortaokulu Öğrencisi Muhammet Fatih Kablan'ı da en kısa sürede ağırlayacağız." dedi.

Rana Arıcı ise ilerde Uluslararası İlişkiler okumak istediğini, bu başarıyı elde etmek için günde ortalama 7-8 saat çalıştığını ve kendisine birinciliği hedef edip ona göre motive olduğunu söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz,  Arıcı'ya çeşitli hediyelerle ödüllendirdi.

Kaynak : PHA

Kaynak: pha