Editörlüğünü Adıyaman Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Selim Somuncu’nun yaptığı ve 7. yılını dolduran Akademi Adıyaman dergisinde, üniversiteden haberler, konularında uzman isimlerden makaleler, başarılar ve her sayıya özel dosya konuları ve Adıyaman Üniversitesinin son sekiz yılındaki gelişimi gibi konular yer aldı.

-“ÇALIŞMALARIMIZA GÖNÜL HARCIMIZI EKLEDİK"

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, “Son Sekiz Yılın Bilançosu” dosya konusu ile çıkan derginin 20. sayısı için sunuş yazısı kaleme aldıklarını söz konusu dönemde Adıyaman Üniversitesi olarak birçok zorlukla mücadele ederek ortaya başarılı sonuçlar çıkardıklarını vurguladı.

Rektör Gönüllü, sunuş yazısında şu ifadelere yer verdi, “Akademi Adıyaman Dergisinin bu sayısında 2011 Mayıs’tan günümüze kadar yapılan çalışmalara yönelik bir dosya hazırladık. Adıyaman Üniversitesi, 2011’de göreve başladığımızda 5 yıldır kurulmuş ve yapılacak çok işin olduğu bir üniversiteydi. Bu dönemde Adıyaman Üniversitesi gibi çok sayıda yeni üniversite kurulmuştu. Her ilde en az bir üniversite. Hepsi adeta yarışırcasına binalar yapma, tesisler kurma işine girişmişti. Dolayısıyla üniversitelerin gelişmesi için de hükumet desteğine ihtiyaç olunan bir dönemdi. Yeni üniversitelerin rektörleri yeni akademik programları üniversitesine kazandırmak, kendi üniversitelerinde insan kaynağını oluşturmak ve öğrencinin yüksek puanlısını alabilmek için adeta bir yarış içerisinde çalışmaktaydı. Rektörler uzak yakın demeden mukim oldukları şehirlerle Ankara arasında mekik dokuyordu. Bizim de bir ayağımız sürekli Ankara’daydı. YÖK ve Kalkınma Bakanlığı gibi yerler başta olmak üzere kurumlar adeta karınca yuvası gibiydi. Amaç, uzak şehirlere gitmeden her gencin kendi memleketinde yükseköğretim görmesine imkân tanımak, kurulan üniversitelerle şehirlere yeni bir ruh kazandırmak, Anadolu şehirlerinde ekonomiyi canlandırmak, taze kan girişi sağlamak, üretimin olduğu şehirlerde bilimsel desteği ve akademik danışmanlığı üreticinin ayağına götürmek vb... Bunun için her üniversitenin külliyesinde mimari güzellikler yükselmeye başladı. İşte bu sayımızda söz konusu dönemde Adıyaman Üniversitesi örneğinde, bazı engel ve zorluklara rağmen ortaya çıkarılan başarılı sonuçlar, inşa faaliyetleri özetlenmeye çalışıldı. Binalar tek başına yapılmaz kuşkusuz, gönül harcı ile bu çalışmalarımıza katkıda bulunan her çalışma arkadaşıma gönülden teşekkür ediyorum. Bana, ülkeme ve memleketime hizmeti nasip ettiği için önce Yüce Yaradan'ıma mutmain bir kalple şükrediyorum. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a uzun ve daha nice güzel hizmetler nasip olması temennisiyle”

Söz konusu dergide, Rektör Gönüllü ile gerçekleştirilen “Bir İdeal Peşinde Koşmak, Geçmişten Geleceğe” adlı bir röportaj da yer alıyor.

Üniversite tarafından yayımlanarak ücretsiz olarak Türkiye'deki tüm üniversite ve kütüphanelere dağıtılan Akademi Adıyaman dergisine üniversitemizden ulaşılabilmekte olup aynı zamanda üniversitenin internet sitesinden de elektronik olarak erişilebilmektedir.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha