İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Şube Müdürü Mustafa Yetiş ve ilkokul müdürleri katıldı.

Toplantıda okulların durumu hakkında bilgi alan Alagöz, okul müdürleriyle yeni eğitim ve öğretim döneminde yapılması gerekenler hakkında istişarelerde bulundu.

Ahmet Alagöz, "Hepinizin bildiği üzere 2019-2020 eğitim ve öğretim yılına 9 Eylül itibariyle başlamış olacağız. Hepiniz okullarımızda yapmamız gereken planlamalar konusunda elinizden gelen gayreti gösterdiğinize inanıyorum. Okullarımızda şubelerin imkan dahilinde dengeli olarak planlı olarak oluşturmamız lazım. Resmi yazışmalara zamanında ve hızlı bir şekilde cevap vermeliyiz. Temizlik hijyen gibi konularda çok hassas olmanızı, çocuklarımızın sağlıklı ve hijyenik bir çevrede eğitim almalarına özenle dikkat etmeliyiz. Okul Aile birliğince yapılacak tüm iş ve işlemlerde mevzuat hükümlerine riayet edilmesi gerekiyor. Nöbetçi öğretmenlerin görevlerinin başında bulunmaları, normal eğitim yapan okullarda öğle arası için de nöbetçi öğretmen belirlenmesi gerekiyor. Personeller arasında barış ortamını destekleyecek yönetim sergilenmeli. İmkan dahilinde tüm velilere, yönetici ve öğretmenlerimizin aileleri ziyaret etmesi, bazen idarecilerimizin eşlik ederek okul ve aile arasındaki iletişimi çok sıkı tutmalıyız."dedi. 

Okul müdürlerinden gelen soruları cevaplayan Ahmet Alagöz, yeni eğitim öğretim yılının hayırlara ve başarıya vesile olmasını diledi.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha