Adıyaman Üniversitesinden yapılan yazılı açıklamada, 12-13 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilmesi planlanan eğitimlerin TSE Eğitim Dairesi Başkanlığında görevli uzman eğitmenler tarafından verileceği bildirildi.
 
Ürün içeriğinin denetlenmesini sağlayan ve üretim koşullarının kalitesini artırmayı amaçlayan GMP standartlarının ürünün hammaddesi ve menşeinden tüketim safhasına kadar, işleme, imalat, ambalaj, depo, taşıma, dağıtım, tanıtım ve pazarlama dahil olmak üzere her aşamada uyulması gereken genel kurallarının kapsadığı belirtildi.
 
Programla ilgili konuşan ADYÜMLAB Müdürü Prof. Dr. Cumhur Kırılmış, ücretsiz bir şekilde gerçekleştirilecek olan eğitimler sonucunda katılımcılara sertifika verileceğini ifade etti.
 
Kırılmış, “GMP, iyi üretim uygulamaları hayatımızda olan birçok sektöre özellikle insan sağlığına etki edebilecek gıda, ilaç, kozmetik ve medikal cihaz gibi ürünlerin GMP standardı gereği hangi ve nasıl şartlarda üretilmesi gerektiği hususunda üreticilere rehberlik eden bir kalite sistemidir. Eğitimler kapsamında, personelimiz TSE Eğitim Dairesi Başkanlığında görevli uzman eğitmenler tarafından bilgilendirilecek. Bu sayede merkezimizde üretilecek olan ürünlerin hem güvenirliği artacak hem de üretim kalitesini oluşturarak sektörel gerekliliklere hazır hale getirilecek.” dedi.
Kaynak : PHA
Kaynak: pha