Stratejik plan hazırlık çalışmalarını yönlendirmek üzere, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut’un başkanlığında gerçekleştirilen Strateji Geliştirme Kurulunun ardından, stratejik plan hazırlık sürecini yürütmek üzere 22 kişilik stratejik planlama ekibi kuruldu.

Stratejik plan hazırlık programını revize ederek çalışmalara başlayan stratejik planlama ekibi, hazırlık programında yer alan çalışma takvimine uygun bir şekilde hareket ederken, çalışmalar tamamlanma aşamasına geldi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Adıyaman Üniversitesi Strateji Geliştirme Daire Başkanı Mustafa Özaydın, Adıyaman Üniversitesinin yeni dönemdeki misyon, vizyon ve temel değerlerinin belirlenmesi çalışmalarına ara vermeden devam ettiklerini söyledi.

Özaydın, "Çalışmalar kapsamında, durum analizi çalışma grupları tarafından hazırlanan analiz çalışmaları değerlendirilerek, tespitler ve ihtiyaçlar belirlendi. Ardından Adıyaman Üniversitesinin yeni dönemdeki misyon, vizyon ve temel değerlerinin belirlenmesi çalışmalarına başlanarak hazırlanan bildirimler strateji geliştirme kurulunun onayına sunuldu. Çalışmalarına devam eden stratejik planlama ekibi tarafından farklılaşma stratejisi kapsamında üniversitemizin 2020-2024 dönemindeki konum tercihi, başarı bölgesi tercihi, değer sunumu tercihi ve temel yetkinlik tercihi belirlenmiştir. 20 Aralık 2019 tarihinde 12. toplantısını gerçekleştiren stratejik planlama ekibi, stratejik plan hazırlık çalışmalarının son aşamasında üniversitemizin yeni dönemdeki amaçları ve hedefleri ile bu amaç ve hedeflere ait performans göstergeleri ve stratejilerine son şeklini vermiştir. Aralık sonuna kadar oluşturulması planlanan taslak stratejik plan, Strateji Geliştirme Kurulunun incelemesinin ardından, değerlendirilmek üzere Cumhurbaşkanlığına bağlı Strateji ve Bütçe Başkanlığına gönderilecektir." şeklinde konuştu.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha