Yunus Emre Konferans Salonu’ndaki etkinliğe Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Halil Tuğluk, Dekan Yardımcıları, Üniversite akademik ve idari çalışanları ile öğrenciler katıldı.

Konuşmasında İbn-i Haldun, Gazali, Yunus Emre ve Mevlana’dan örnekler sunan Boz, okumanın önemi ve okuyucu türlerinden bahsetti.

Boz, “Okumayan insanın zihni geriye doğru ket vurmaya başlar. Okumayı hem zihinsel açlığımızı gidermek hem de bilgi sahibi olmak için yapmalıyız. İki çeşit okuyucu vardır, biri okuduğunu biriktiren, diğeri ise biriktirdiğini paylaşan okuyucudur. Bugün üniversitelerimizdeki kitap eksikliğinin nedeni de paylaşmamamızdır. Türkiye’nin en büyük kütüphanesine sahip olan Boğaziçi Üniversitesinde 4 milyon kitabın olduğu söylenirken, Amerika Birleşik Devletlerindeki sıradan bir üniversitede 10 milyon kitap yer alıyor. Şunu da belirtmek isterim ki, okuduğumuz kitabı seçerken de dikkat edilmesi gereken hususlar var. En önemlisi Türkçemizi en güzel şekilde kullanan yazarları tercih etmeliyiz.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından geçilen soru-cevap kısmında öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Boz’a konferansın ardından Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Halil Tuğluk tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha