O yıl yaşanılanları tekrar hatırlamak ve gelecek için bir arşiv niteliği taşıması için hazırlanan yıllıkta 2016 yılının önemli gelişmelerinden derlenmiş haberler yer alıyor. 

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, üniversitedeki önemli gelişmelerin geniş halk kitlelerine de duyurulması amacıyla hazırlanıp yayımlanan haberlerin üzerinden zaman geçtikten sonra unutulduğunu, bu sebeple en azından seçilmiş haberlerden oluşan bir seçkinin kitap şeklinde yayımlanmasının eskiyi hatırlamak için oldukça önemli olduğunu kaydetti.

Rektör Gönüllü, "Uzunca bir süredir üzerinde çalıştığımız haber yıllıkları projesinin 6. kitabını da bitirmiş bulunuyoruz. 2016 yılında hazırlanmış olan haberlerden derlediğimiz yıllığımız okuyucuların istifadesine sunulmuş bulunuyor. Emeği geçen çalışanlarımıza teşekkür ediyorum." dedi.

Rektör Gönüllü yayımlanmış olan ADYÜ Haber Yıllığı 2016 eserinin sunuş yazısında şunları kaydetti:

"Elinizdeki bu eser, 2016 yılında Adıyaman Üniversitesince yayımlanmış olan haberlerden seçilmiş olanlarının yer aldığı bir haber yıllığıdır. 2016 yılı üniversitemizin 10. yılıydı. Tüm yılı çeşitli etkinlikler ile kutladık. O yılki Bilim, Kültür-Sanat ve Spor Etkinlikleri Haftası ile Bilim, Kültür ve Sanat Sempozyumunu bu tema ile geçirdik. O yıl aynı zamanda 15 Temmuz hain darbe girişiminin olduğu yıldı. Darbe girişiminin ilk anlarında, daha darbenin başarısız olacağı belli olmadan darbeye karşı ilk bildiriyi yayımlayarak meşru hükumetin yanında olduğumuzu ilan ettik. Akabinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı ile sokaklara dökülüp sonraki günlerde de demokrasi nöbetlerimizi tuttuk."

Eğitim-öğretim ve araştırma-geliştirme çalışmaları kapsamında 2016 yılında da birçok yeniliğe imza attıklarını belirterek, "Yeni akademik yıl ile birlikte Mühendislik Fakültesi ve Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinde yeni binalarında hizmet vermeye başladılar. Yaşayan Kültürel Hazine Müzesini o yıl kurduk, yine o yıl Türkiye'nin 27.; Dünya'nın 1183. üniversitesi olduk. 2016 yılında ADYÜ FM test yayının ardından ilk canlı yayınımızla birlikte yayın hayatına başladı. Sofrada sıfır atık uygulamasına başladık. Minyaman Çarşısı girişine nostaljik fırın yaptık. Artan otopark ihtiyacına karşılık açık alanlarda kapalı gölgelik otopark alanları yaptık. Merkez Külliyede Adıyaman'ın tarihi ve turistik değerlerinden biri olan Perre Antik Kenti'nin modelini yaptık. Tribün, Kapalı Halı Sahalar ve Güvenlik Merkezi inşaatına da yine o yıl başladık."dedi.

Sempozyum, konferans, seminer, çalıştay ve kültür-sanat faaliyetlerinin yanı sıra sosyal sorumluluk çalışmalarına da devam ettiklerini kaydeden Rektör Gönüllü, "Kan bağışı, kitap bağışı ve okuma kampanyaları düzenlemeye, ağaç dikmeye de devam ettik. Sanatta ve sporda yine başarılara imza attık. Yıl içerisinde çeşitli ziyaretlerde bulunduğumuz gibi gelen misafirlerimizi de ağırladık. Başta TBMM Başkanı İsmail Kahraman olmak üzere milletvekillerimiz, rektörlerimiz ve alanında uzman ilim adamlarımızı misafir ettik. Serdar Tuncer gibi yurt içinden misafirlerimiz olduğu gibi yurt dışından misafirlerimizi de üniversitemizde ağırlayarak çalışanlarımız, öğrencilerimiz ve halkımızın istifadesine sunduk. Yaptığımız ve yapacaklarımızı kamuoyuna doğru bir şekilde iletebilmek için birçok kez basın yayın organları ile bir araya geldik, bilgilendirme toplantıları yaptık, kamuoyu duyuruları yayımladık. Kitap içerisinde buna benzer 2016 yılında gerçekleşen daha birçok olayın haberini bulabilirsiniz. Bu eserin hazırlanmasında emeği geçen Kurumsal İletişim Koordinatörlüğümüz çalışanlarına, özellikle 2016 yılında bu haberleri yazan ve fotoğraflayan çalışanlarımıza teşekkür ediyorum."ifadelerini kullandı.

Ayrıca Haber Yıllığı 2016'nın yanı sıra sonraki yıllar için de ayrı birer haber yıllığı hazırlanmakta olduğu bildirildi.

Yayımlanan haber yıllıklarına üniversitemiz internet sitesinde yer alan ADYÜ Yayınlar sayfasından (https://adiyaman.edu.tr/ADYU/ADYU-Yayinlar) erişilebilmektedir.

Kaynak : PHA

Kaynak: pha