Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü’nün eşi Necla Gönüllü ve Geri Dönüşümlü Tasarım Kursu Sorumlusu Ayşe Uluyol öncülüğünde gerçekleştirilen ziyarette okul öğrencilerine kırtasiye malzemesi ile gıda malzemesi dağıtıldı, ayrıca okulun ihtiyaçlarını karşılamak üzere okula nakdi yardım yapıldı.

Etkinlikle ilgili konuşan Necla Gönüllü, tasarım kursu ile, israfın önüne geçerek ihtiyaç sahibi kişilere destek vermek amacında olduklarını belirtti.

Gönüllü şöyle devam etti:

“Bugün geri dönüşümlü tasarım kursundaki gönüllü arkadaşlarımızla birlikte köy okullarında okuyan evlatlarımızı sevindirmeye geldik. Kursumuzda çok güzel işler çıkarmaya devam ediyoruz. Kursumuzun amacı bir şeyleri çöpe atmadan önce düşünüp değerlendirmeye çalışarak ülke ekonomisine katkı sunmaktır. Şimdiye kadar döşemelik kumaşlardan kalemlikler yaptık. Kullanılmış cd'leri atmıyoruz, bunlardan iğnelikler yapıyoruz. Perde kumaşlarından hediye torbaları yapıyoruz. Yapmış olduğumuz ürünleri gerçekleştirilen bir kermesle birlikte nakit paraya dönüştürüp ihtiyaç sahibi olan üniversite öğrencilerine ulaştırdık. Az da olsa katkı yapmak çok güzel. Bugün de Adıyaman Merkez ilçeye bağlı Kuşakkaya Köyü İlkokuluna gelerek evlatlarımızı sevindirmeye çalıştık. Çok mutlu olduklarını gördük. Bu da bizler için çok önemli. İnşallah ziyaretlerimiz devam edecek ve ulaşabildiğimiz kadar okula ulaşmaya çalışacağız.” 

Geri Dönüşümlü Tasarım Kursu Sorumlusu Ayşe Uluyol ise Adıyaman Üniversitesi yönetiminin müsaadesiyle açılan geri dönüşümlü tasarım kursunun önemli işlere imza atmaya devam ettiğini belirterek,“Dört yıldır kurslarımız devam ediyor. Esnaflarımızdan aldığımız atık kumaşları hediyelik eşya veya kalemliğe dönüştürüyoruz ya da bu kumaşlarla defter kaplıyoruz, hatta bu kumaşlardan koltuk bile yaptık. Bu sefer değişik bir proje gerçekleştirmek istedik.  Bu okulda çalışan bir arkadaşımızın talebi üzerine burada bulunuyoruz. İyi ki de gelmişiz. Çok mutlu olduk. Karınca kararınca çocukların gönüllerine dokunmak istedik. Emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” dedi.

Yukarı Kuşakkaya Köyü İlkokulu Müdürü Süleyman Ay ise gerçekleştirilen ziyaret ve yapılan yardımlardan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek: “Emeği geçen kıymetli hocalarımıza ve hanımefendilere çok teşekkür ediyoruz. Bizleri çok mutlu ettiler. Örnek olmasını temenni ediyoruz.” diye konuştu.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha