Öğrenciler, öğretim döneminin sona ermesi ile birlikte karnelerini alırken, törende Adıyaman Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Mehmet Turgut, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Aykut Dündar ve öğrenci velileri hazır bulundu.

Çocuk gelişimi ve eğitimine büyük önem veren Adıyaman Üniversitesi Anaokulunda eğitim gören öğrenciler, gelişim raporlarını Rektör Turgut’un elinden alırken, miniklerin heyecanına velileri de ortak oldu.

Karne niteliğinde bir belge alan öğrenciler ve aileleri bol bol fotoğraf çektirirken, Rektör Turgut da öğrencilerle yakından ilgilendi.

PROF. DR. TURGUT, “EVLATLARIMIZI GELECEĞE HAZIRLIYORUZ”

Karne töreninde konuşan Rektör Turgut, karnelerini alan öğrencileri ve velilerini tebrik etti.

Turgut yaptığı konuşmada, “Bugün burada ilköğretime hazırladığımız evlatlarımızın ilk karne heyecanlarına ortak olduk. Evlatlarımız burada paylaşmayı, dayanışmayı, sosyalleşmeyi, birlikte çalışmayı ve kardeşliği öğrendiler. Onları geleceğe hazırlamak için eğitimci kardeşlerimizin ellerinden gelenin en iyisini yaptıklarına inanıyorum. Bugün miniklerimize birer gelişim belgesi verdik. İnşallah bugün aldıkları belge kendileri için güzel bir başlangıç olur. Ben, yavrularımıza hayat boyu sağlık, mutluluk ve başarı diliyorum.” dedi.

Düzenlenen karne töreninin ardından ilk karne heyecanı yaşayan öğrenciler, öğretmenleriyle hatıra fotoğrafı çektirerek ilk karne heyecanını ölümsüzleştirmeyi de ihmal etmediler.

Kaynak : PHA

Kaynak: pha