Üniversite Proje Etüd Destek ve Üretim Merkezi Koordinatörlüğü (ADYÜ PROJEM), Teknoloji Transfer Ofisi (ADYÜ TTO), Genç Kariyerler Topluluğu ve Çevre Topluluğunun katkılarıyla hazırlanan 'Adıyaman Üniversitesi 2. Kariyer Günleri'nde  3 gün boyunca alanında başarıyı elde etmiş misafirler Üniversitemiz öğrencilerine bilgi ve tecrübelerini aktaracaklar.

Üniversite Merkez Külliyesi Vehbi Koç Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinliğin açılışa Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Seyit Temir, Prof. Dr. Hasan Solmaz, Prof. Dr. Ali Aydın, Fakülte Dekanları, Enstitü ve Yüksekokul Müdürleri, Üniversite akademik ve idari çalışanları ile öğrenciler ve davetliler katıldı.

Açılışta saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından protokol konuşmaları, daha sonra ise misafirlerin konuşmalarına geçildi. 3 gün sürecek olan Kariyer Günlerinin ilk gününde Gaziantep Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Bedir, Gaziantep Üniversitesi Rektör Danışmanı Doç. Dr. Necip Fazıl Yılmaz, Mekiks Motors Sahibi Genç Girişimci Eyüp Ateş ve Sefa Merve CEO’su Mehmet Metin Okur konuşmacı olarak sahne aldı.

Kariyer Günlerinin açılış konuşmasını Üniversitemiz Proje Etüd Destek ve Üretim Merkezi (ADYÜ PROJEM) Koordinatörü ve Teknoloji Transfer Ofisi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ali Osman Ayaş yaptı.

Yrd. Doç. Dr. Ayaş, yaptığı konuşmada tüm katılımcılara teşekkür ederek, "Burada amacımız öğrencilerimize geleceğe yönelik yapacakları planlarında yardımcı olmaktır. Bu nedenle alanında uzman kişileri etkinliğimize davet ettik. İnşallah verimli bir etkinlik olacaktır. Doğru rol modelleri örnek alıp tecrübesinden, mücadelesinden hayat dersi çıkaracağınızdan eminim." dedi.

Kariyer Günleri etkinliğini hazırlayan ve emeği geçen herkese teşekkür ederek konuşmasına başlayan Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, etkinliğin öğrencilerin kariyerleri açısından büyük önem taşıdığını belirterek, "Hepiniz henüz yolun başındasınız. Güzel insanları örnek alarak güzel işler yapacağınızı umuyorum. Her zaman söylediğim gibi önce doğru insanlar olun. Gelişime açık olan, aydın, iyi insan olun. Yaşantınızla örnek teşkil edin. Bizlerin sizden farkımız sizden önce doğup önden gidenleri görmemizdir. Sizin bizden farkınız da bizi ve sizden sonrakileri görecek olmanızdır. Yaradan Hz. Âdem’i nasıl yarattıysa bizi de aynı yarattı. İnsanoğlu hayat sınavında sınanıyor. Ömür geçip gidiyor. Esas olan mutlu olmaktır. Bazen olaya çok basit baksak da o kadar basit değil. Mutlu olurken başkalarını mutsuz etmeye hakkımız yok. Kendimizi de karşımızdakini de mutlu etmeliyiz. Bu evrensel bir anlayıştır. 1400 sene evvelinde bunu görmeye başlamışız. Birbirini anlamak, dinlemek, iyi ve kâmil insan olmayı şiar edinmeliyiz. Kamil insanlar her şartta kendisini idare edip topluma ayak uydurarak toplumda olumlu davranışlara sahip olan insanlardır. Materyalizm anlayışla sadece almaya odaklı toplumlara baktığımız zaman bunların mutlu olmadığını görebiliyoruz. Vermeyi seven, kendini geliştiren toplumların daha mutlu olduğunu görebiliyoruz. Eski Western filmlerinde olduğu gibi aktör ve aktristlerin üzerleri kirli, kıyafetler pasaklı, yokluk içerisinde ve sadece insanların kendisini düşündüğü, şiddetin yoğun olduğu yaşamlar vardı. Yine de bir arayış içerisinde olduklarını görüyorduk. Çalışınca oluyormuş. O günlerden bu günlere geldiler. Bu nedenle insan bir hedef koymalı kendine. İyi insan üretmeliyiz. Birbiri için yaşayan, topluca düşünen toplumlar üretmeliyiz. Mensubu bulunduğumuz dinin gereği iyi bir Müslüman olmalıyız. Kendi kimliğimizi kaybetmemeliyiz. Kaybedersek başkalarının kimliğiyle yaşamak zorunda kalıp kaybolup gideriz. İnsanoğlu bencildir. Daha doğarken ben der. Ben demeyen biz diyen toplumlar üretmemiz dileğiyle..." şeklinde konuştu.

Kariyer Günlerinin ilk günü açılış konuşmalarının ardından sabah oturumunda Gaziantep Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Bedir, "Nükleer Enerji ve Ülkemiz Enerji Arzı", Gaziantep Üniversitesi Rektör Danışmanı Doç. Dr. Necip Fazıl YILMAZ ise "Yeni Sanayi Çağında Endüstri 4.0" konularında dinleyicileri bilgilendirdi.

Öğleden sonraki oturumda ise Mekiks Motors Sahibi Genç Girişimci Eyüp Ateş ve Sefa Merve CEO’su Mehmet Metin Okur, dinleyicilere hayat tecrübeleri ve birikimleri hakkında bilgi verdi.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha