Adıyaman Fen Lisesinde gerçekleştirilen ve Türkiye’nin farklı coğrafyalarında yer alan 11 üniversitenin katılımıyla gerçekleştirilen etkinliğe, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cumhur Kırılmış, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Üniversite temsilcileri ile bir araya gelen ziyaretçiler, bu üniversiteler hakkında yetkililerden bilgi aldılar.

Üniversite tercihleri noktasında öğrenci ve velilere daha etkin destek olmak amacıyla gerçekleştirilen etkinlik kapsamında öğrenci ve veliler üniversite temsilcileri ile buluşurken, stantları ziyaret eden öğrenci ve velilere tanıtıcı broşürler ve çeşitli materyaller verildi.

-ADYÜ TANITIM GÜNLERİNİN PARLAYAN YILDIZI OLDU

Tanıtım materyali anlamında ziyaretçilerin ilgi odağı olan Adıyaman Üniversitesi standında, ziyaretçilere Adıyaman Üniversitesi hakkında bilgiler verilirken broşür ve çeşitli yayınlarla üniversitenin tanıtımı yapıldı.

Etkinlikle ilgili konuşan Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut, öğrenci ve velilere gelecek adına yol göstermek adına üniversiteleri tanıtmaya çalıştıklarını belirtti.

Eğitim süreçleri boyunca gençlerin karşılaşabilecekleri en büyük yol ayırımlarından biri olan üniversite tercih sürecinde öğrenci ve velilere destek olmak istediklerini belirten Turgut, “ Bugün ülkemizin farklı coğrafyalarında yer alan birbirinden kıymetli 11 üniversitemizi daha yakından tanıtmak, öğrencilerimiz ile üniversitemizi bir araya getirmek ve çocuklarımıza doğru tercihleri yapabilme fırsatı sunmak için burada toplanmış bulunmaktayız. Kariyer yolculuğunda bilinçli ve doğru başlangıçlar yapmak beraberinde başarıyı getirir. Bizler, Adıyaman Üniversitesi olarak öğrencilerimize evrensel ve nitelikli bilim anlayışı, sosyal ve kültürel imkânlar, barınma, ulaşım ve burs olanakları ile eksiksiz bir eğitim hizmeti sunmaya çalışıyoruz. Bunu öğrencilerimize anlattık. Broşürlerimizi ve dergilerimizi dağıttık. Bugün çok güzel bir projenin altına imza atıldığını düşünüyorum. İlimize hayırlı olsun. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Stantları tek tek ziyaret eden Turgut, üniversite temsilcileri ile görüş alışverişinde bulundu.

Stant ziyaretlerinin ardından Organizatör Firma Sahiplerinden Caner Işkın tarafından Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz ve Fen Lisesi Müdürü Muharrem Aytekin’e plaket takdim edildi.

Adıyaman Üniversitesi, Okan Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi, Çağ Üniversitesi, Final Üniversitesi, İstanbul Aydın Üniversitesi, TOBB ETÜT Üniversitesi, Lefke Üniversitesi, Doğu Akdeniz Üniversitesi, Sabahat Zaim Üniversitesi ve Hasan Kalyoncu üniversitesi stantlarının yer aldığı tanıtım ve tercih günlerinin iki gün boyunca devam edeceği, stantların 10:00 ila 15:00 saatleri arasında açık olacağı bildirildi.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha