Sevgi Anaokulu Müdürü Cemal Önder, PHA muhabirine yaptığı açıklamada, eğitim öğretime hijyen şartlarına hazır olarak başladıklarını ve herhangi bir eksikliklerinin olmadığını ifade etti.

“Velilerimize, çocuklarımıza, öğretmenlerimize ve personelimize teşekkür ediyorum”

Okulda bütün hijyen kurallarını oluşturduklarını ve öğrencilerin ihtiyaçlarını en az temasla gidermeye çalıştıklarını aktaran Önder, şunları kaydetti:

“Çocuklarımız ellerini hiçbir yere dokundurmadan yıkayabiliyorlar, daha sonra hareketli dispanser havluluktan havluların kullanıp çöp kovalarına dokunmadan atabiliyorlar. Maske, mesafe ve hijyen kurallarına uygun şekilde eğitim öğretimimizi sürdürmekteyiz.

Çocuklarımız okula başlamadan önce bütün hazırlıklarımızı yaptık, oturacakları sandalyeleri mesafe kurallarını içeren bütün afişlerimizi hazırladık. Çocuklarımız geldiğinde hazır şekilde nereye oturacaklarını günlük hangi masaya oturması gerektiğini konusunda bilgilendirdik. Velilerimizi bu konuda sürekli broşürlerle, yazılarla, notlarla, sosyal medya aracılığıyla bilgilendirdik. Bu konuda pandemi sürecinde okulumuz elinden geldiğince velileri bilgilendirme yoluyla broşürlerle bilgilendirerekten bu süreci daha hafif daha zararsız atlatmaya çalıştık. Okulumuzda çocuklarımız günlük eğitim planı içerisinde maske mesafe kurallarına uygun hareket etmekte. Bu konuda gerçekten toplumumuzda çocuklarımızın daha duyarlı olduğunu daha hassas olduklarını gördük. Velilerimize, çocuklarımıza, öğretmenlerimize ve personelimize duyarlılığından dolayı teşekkür ediyoruz.

Zaten çocuklarımız için eğitim ortamımızda maske mesafe hijyen kuralları uygun şekilde hazırlandığından çok sorun yaşamadık bu sürecin en sağlıklı şekilde atlatılmasını diliyorum. Tüm toplum olarak millet olarak ülkeler olarak bu süreçten kazasız belasız bir şekilde çıkmayı Allah bize nasip eder inşallah.”

“ULV cihazı ile tüm ortamımızı dezenfekte ediyoruz”

Okul öncesi eğitim kurumlarında çocukları bulunan velilere ayrıca teşekkür eden Önder, “Velilerimizi bu süreçte kabul etmedik, bahçe kısmına dahi almadık. Bu konuda da velilerimiz duyarlılık gösterdi çünkü her şeyden önemlisi çocuklarımızın sağlığı. Koridorlarımızda çocuklarımız için oluşturduğumuz sensörlü dezenfektanlarımız var. Sensörlü musluklarımız sayesinde daha temiz daha hijyen bir ortam sağladık. Çocuklarımız için girişte hijyen paspaslarımız var, dezenfektan suları hazırlıyoruz içerisine günlük ve çocuklarımız orda ayaklarını da dezenfekte edebiliyorlar. Haftada en az 2 defa ulv cihazı ile tüm ortamımızı dezenfekte ediyoruz bu konuda tüm personelimizin çalışanlarımızın özverili bir şekilde çalışmalarından dolayı da teşekkür ederim’.” ifadelerini kullandı.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha