Adıyaman Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Adıyaman Sağlık İl Müdürlüğü ve Adıyaman Milli Eğitim İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen kantin İşletmecilerine “Gıda İşletmelerinin Özel Hijyen Şartları, Gıda Güvenilirliği ve İnsan Sağlığı Korunması” konulu eğitim düzenlendi.

Yeni Adıyaman Esnaf ve Sanatkarlar Kooperatifi Konferans Salonu’nda düzenlenen eğitim seminerine Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürü Beyhan Özer, Gıda Mühendisi Derya Arici, Kantinciler Derneği Başkanı Mahmut Bereket ve çok sayıda kantin işletmecisi katıldı.

Kantinciler Derneği Başkanı Mahmut Bereket, burada yaptığı konuşmasında, “Bugün meslektaşlarımıza hizmet içi eğitim kapsamında Adıyaman Tarım İl Müdürlüğü, Adıyaman Milli Eğitim İl Müdürlüğü ve Sağlık İl Müdürlüğü ile beraber, hijyen şartlarında üretim ve tüketim diye hizmet içi eğitim kursumuz var. Katılımımız da gayet güzel mesai saati olmasına rağmen şimdi biz bu konuda öncülük eden 3 müdürlüğümüze de çok teşekkür ederiz. Meslektaşlarımızın da geleceğimiz olan çocuklarımıza daha iyi hizmetler sunabilmesi için gereken eğitimleri vermeye devam edeceğiz."dedi.

-"ONLAR MÜŞTERİMİZ DEĞİL BİZİM ÇOCUKLARIMIZ"

Bereket, yaklaşık 100'e yakın kantin işletmecisinin olduğunu burada aydan aya eğitimleri sürdüreceklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Şimdi bizim bir çok arkadaşımız mesai saatinde olduğu için, okullar açık olduğu için hepsi katılım sağlayamıyor. Ancak normal şartlarda yani biz bu eğitimi, peyder pey bugün diyelim 100 kişi bir ay sonra yine 100 kişiye daha bu şekilde eğitim vereceğiz. Bütün arkadaşlarımızı bu meslek altında eğitimlerini tamamlatacağız. Çocuklarımıza inşallah güvenilir hijyen şartlarda gıdalar sunacağız ve bütün velilerimiz şuna inansınlar, bizler tükettiğimizi çocuklarımıza yedireceğiz, kendimizde tüketeceğiz çocuklarımıza da yedireceğiz. Onların çocukları bizim çocuklarımız, onlar bizim müşterimiz değil çocuklarımızdır, biz öğrencilerimizi çocuklarımız gözüyle görüyoruz."

Düzenlenen eğitimin sonunda katılan kantin çalışanlarına, Hijyen Eğitimi Belgesi verildi.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha