Yaz okulunda yüzlerce öğrenci, öğretmenleri nezaretinde hem Kur'an'ı Kerim öğreniyor, hem de beden eğitimi derslerinde eğleniyor.

Eğitim faaliyetleri hakkında bilgi veren Ensar Vakfı Yaz Okulu Sorumlusu ve Genç Ensar Başkanı Ahmet Rençber, “Öğleden önce Kur'an-ı Kerim ve temel dini bilgiler dersi, öğleden sonra ise yüzme, okçuluk, halı saha, masa tenisi ve basketbol faaliyetlerinin yer aldığı Yaz okulumuzda talebin yoğun olması vesilesiyle kurs kayıtlarının tamamen doldu. Ensar vakfı olarak yıllardır yaz okulu faaliyetimizi icra etmenin tecrübesi ve alana hakim öğretmen ekibimizle yolumuza devam etmenin doğal bir sonucu olarak güzel neticeler elde etmenin mutluluğu içerisindeyiz” dedi.

Yaz okulu öğretmenlerinden Yakup Ekinci ise, "Çocuklarımız için her daim milli ve manevi değerleri haiz çalışmaları önemsediklerini yaz okulunun da bu fikriyatın bir parçası olduğunu. Özellikle yaz döneminde havaların sıcak olması bizleri ve çocuklarımızı bir arayış içerisine sokuyor. Biz de hem sıcak havaya bir alternatif hem de  yaz tatilini değerlendirmek adına yıllardır yaptığımız yaz okulumuzu Pandemi sürecinde de icra etme gayretine girdik. Her gün ayrı bir sportif faaliyetin yanı sıra ayrıca haftada bir de piknik faaliyetimizin olması çocuklarımız açısından çok olumlu karşılandı. Bunların doğal bir sonucu olarak da kız ve erkek tüm yaş gruplarında yaz okulu kayıtları yüzde 100 doldu. Bu tür çalışmalar bizlerin, çocuklarımızın ve gençlerimizin hayatında önemli bir boşluğu dolduruyor. Zamanı etkin ve eğlenceli kullanma adına da çok güzel bir örneklik teşkil ediyor” dedi.

Kaynak : PHA

Kaynak: pha