Okulların yaz tatiline girmesiyle beraber Türkiye genelinde 90 bin cami ve binlerce Kur'an kursunda Kur'an eğitimi alan öğrencilere yönelik her hafta farklı bir etkinlik düzenliyor.

Engelli öğrencilere yönelik bir pastanede program düzenleyen Adıyaman İl Müftülüğü Engelli Koordinatörlüğü, engelli çocukların da diğer çocuklardan farklı olmadığını, onların Allah'ın özel kulları olduklarını göstermek istediklerini belirtti.

Engellilere yönelik çeşitli ikramların sunulduğu pastanedeki program, çocukların neşeli anlar geçirmesine vesile oldu.

Programa katılan İl Müftüsü Mehmet Taşçı "Engel denilince biz asıl engelin hakkı görmeyen gözlerde, hakkı anlamayan kalplerde ve gönüllerde, hepsinden öte asıl engelin hakkı ve doğruyu söyleyemeyen dillerde olduğunu inanan insanlarız. Asıl engel bize bu hayatı bahşeden yüce yaratıcının rızası doğrultusunda yaşamamak olduğuna inanıyoruz." dedi.

Taşçı, "Bedenimizin belki bir uzvunu kaybetmiş olabiliriz, ama Allah'ın bizleri yaratma gayesi doğrultusunda yaşadığımız anda, işte o bize engel gibi gözüken o eksiğimizin bizim için bir nimet olduğunu hem bu dünyada hem de ahirette müşahede edeceğiz. Engelli kardeşlerimizi hasta asrımızın birer Abdullah ibn-i Mektum'u olarak görüyorum. Peygamber Efendimizin Bilal-i Habeşi'den sonraki müezzini olan Abdullah ibn-i Ümmü Mektum'un temsilcileri olarak görüyorum." şeklinde konuştu.

Adıyaman İl Müftülüğü Engelli Koordinatörü Ali Çelik, engelli öğrencilerin özel insanlar olduklarına vurgu yaparak "Engelli kardeşlerimiz yaz kursları süresince Allah'ın ayetlerinden ve Peygamber Efendimizin hayatından istifade etmeye azami gayret ettiler. Bizler de onları hiçbir zaman diğer öğrencilerden ayrı düşünmedik. Onların Allah'ın özel kulları olduklarını düşünüyorum. Rabbim onlardan dolayı üzerimize rahmet yağdırıyor. Her bir engelli kardeşimiz bizim için çok önemlidir." dedi.

Program sonrası yaz kurslarından eğimlerini alan engelli çocuklara katılım belgeleri verildi. 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha