Genç Memur-Sen Adıyaman Temsilcisi Mücahit Tekin, ödül töreninde yaptığı konuşmasında, amaçlarının gençliğin ihtiyaçlarını ve beklentilerini saptamak, iş birliği içinde özverili ve çözüm odaklı çalışmalar yapmak olduğunu kaydetti.

Bununla birlikte, eğitim, sanat, spor, sosyal yardımlaşma gibi birçok alanda projeler üreterek destekleyici politikalar geliştirmek ve uygulamayı amaçladıklarına değinen Tekin, şöyle devam etti:

"Okuyan, araştıran, düşünen, özgüveni yüksek, sanata ve bilime ilgili, gelişime açık, farklılıklara saygılı, yenilikçi, ahlaklı, üretken, kaynakları etkin ve doğru kullanan, çevreye duyarlı bir gençlik yetiştirmek misyonu ile hareket ettiklerini söyleyen Tekin, “gençlerimizin, tarihi ve kültürel değerlerimizi benimseyerek, kabiliyetlerini ortaya koyabileceği ve günümüzde karşılaştığı problemlere karşı çözüm üretebileceği prensipler doğrultusunda faaliyetler yapmaya devam edeceğiz. Bu tören vesilesiyle projemize iştirak eden tüm öğrencilerimizi, öğrencilerimize okuma ve yazma çalışmalarında destek veren tüm adanmış öğretmelerimize, okullarımıza ve öğrencilerimize ulaşmada her türlü desteği veren İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum."

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere ödülleri verilerek, projede yer alan danışman öğretmenlere teşekkür belgeleri takdim edildi.

Proje kapsamında okutulan  "Malcolm X" eserinin Adıyamanlı müellifi Ferhat Özbadem'e ise Memur-Sen Adıyaman Temsilcisi Ali Deniz tarafından Bilge Sendikacı Mehmet Akif İnan'ın eserlerinin yer aldığı kitap seti hediye edildi.

İki aşamada değerlendirilen "Bir Bilenle Bilge Nesil" okuma yarışmasında dereceler şu şekilde oluştu:

1. Aşamada dereceye girenler; birinci Zeliha Miray Yıldırım, ikinci  Ayşenur Erdinç, üçüncü Tuba Bozkurt, dördüncü Eycan Pulat.   

2. Aşamada dereceye girenler ise; birinci Gamze Şimşek, ikinci Naime İrem Pirinç, üçüncü Zeynep Gündüz, dördüncü Meryem Betül Alpak.                                                                             

Kaynak : PHA
Kaynak: pha