2018-2019 eğitim öğretim yılının sona ermesi nedeniyle Menderes İlkokulunda karne dağıtım töreni düzenlendi. 
Adıyaman merkez Menderes ilkokulunda düzenlenen karne dağıtım törenine Vali Aykut Pekmez, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz, Milli Eğitim Şube Müdürleri, öğrenciler, öğretmenler ve aileleri katıldı. 
Karne dağıtım törenine katılmak üzere Menderes İlkokuluna giden Vali Aykut Pekmez, öğrenciler tarafından çiçeklerle karşılandı. 
Sınıfları dolaşarak öğrencilerle sohbet edip karnelerini dağıtan Vali Aykut Pekmez, çocuklara yaz tatilini en güzel şekilde geçirmelerini ve bol bol kitap okumaları tavsiyesinde bulundu. 
2018-2019 Eğitim-Öğretim yılının ikinci döneminin Adıyaman’da sorunsuz, sıkıntısız başarılı bir şekilde tamamlandığını dile getiren Vali Aykut Pekmez,"Bugün geleceğimizin teminatı olan Adıyaman’daki 153 bin çocuğumuza karnelerini dağıtıyoruz. Çocuklarımız bugün itibariyle uzun bir tatile çıkıyorlar. Yaz tatili süresince öğrencilerimize tavsiyem fırsat buldukça kitap okumalarıdır. Her şeyin başı eğitimdir. Hafta sonu da öğrencilerimiz YKS sınavına girecek hepsine şimdiden başarılar diliyorum. Geleceğimiz olan ve bu ülkenin geleceğini inşa edecek olan gençlerimizin ve çocuklarımızın çok iyi yetiştirilmeleri büyük önem arz ediyor. Bütün öğrencilerimizi tebrik ediyorum"dedi.
Besni ilçesinde Şehit Bekir Oruçtutan Ortaokulu ve Besni Eğitim Vakfı İlkokulunda Kaymakam Ahmet Gencer ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Demirel, tarafından öğrencilere karneleri dağıtıldı.
Kahta'da Menderes ilkokulunda düzenlenen karne dağıtım töreninde Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Halil Tünçmen, öğrencilerin karnelerini dağıtarak sevinçlerine ortak oldular.
Çelikhan'da Atatürk ilkokulunda İlçe Milli Eğitim Müdürü Resul Acar tarafından 1'inci sınıf öğrencilerin karnelerini dağıttı.
Gölbaşı ilçesinde de Atatürk İlkokulu’nda düzenlenen törende karne heyecanı Adıyaman Vali Yardımcısı ve Gölbaşı Kaymakam Vekili Adem Kaya, Milli Eğitim Müdürü Ali Şeyh Özdemir ile birlikte yaşayarak öğrencilere karneleri verildi.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha