Konuyla ilgili olarak GAP İdaresi Başkan Yardımcısı Mehmet Açıkgöz ve Ekonomik Kalkınma Genel Koordinatörü Dr. Nusret Mutlu ile bir araya gelen Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut, projenin hayata geçmesiyle birlikte Adıyaman Üniversitesini “araştıran ve üreten bir üniversite” haline getirmeyi planladıklarını söyledi.

Ziyarette, GAP İdaresi Başkanlığının Adıyaman Üniversitesi işbirliği ile gerçekleştirdiği projeler ve bundan sonra yapılabilecek işbirliği konuları görüşüldü.

Proje ile alakalı hazırlık teklifinin verildiğini belirten Turgut, projenin onaylanmasını beklediklerini ifade etti.

Turgut, “Üniversitemiz Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi uygulama alanında incir, dut ve badem plantasyon bahçelerinin oluşturulması için GAP İdaresine projemizi sunduk. Olumlu geri dönüşler aldık. İnanıyorum ki projemizin hayata geçmesiyle birlikte Adıyaman Üniversitesi araştıran ve üreten bir üniversite haline gelecektir. Üniversitemiz ilimizin sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda gelişmesi için her türlü projede var olmaya devam etmektedir. Üniversite olarak tüm sektörlere eşit mesafede olduğumuzu ancak tarıma ayrı bir önem verdiğimizi her platformda söylüyorum. Çünkü Adıyaman bir tarım şehridir. İyi tarım uygulamaları ve organik tarım yapılabilecek çok fazla alanımız var. Üniversite olarak, şehirle entegre olmuş ve bulunduğu coğrafyaya bilimsel ve kültürel katkı sunmaya çalışan bir anlayışla ülkemizin kalkınmasına her yönüyle katkı sunmayı hedefliyoruz.” dedi.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha