Vehbi Koç Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen panele Rektör Danışmanı Doç. Dr. Sayad Kocahan, Üniversite akademik ve idari çalışanları ile öğrenciler katıldı.

Moderatörlüğünü  Doç. Dr. Bekir Kocadaş’ın yaptığı, Dr. Öğr. Üyesi Murat Şakir Ceyhan, Arş. Gör. Dr. Gülşen Çakıl Dinçer, Arş. Gör. Tuğba Gücenmez ve Arş. Gör. Muhammet Çevik’in konuşmacı olarak katıldığı panelde, son yıllarda ülke gündemini sıkça meşgul eden kadına yönelik şiddet konusu masaya yatırıldı.

Panelde, kadının toplumdaki yeri ve önemi, şiddet türleri ile kadına yönelik şiddetin önüne geçilmesi için alınması gereken tedbirlerden bahsedildi.

Kadına yönelik şiddetin, kadının fiziksel, cinsel, psikolojik zarar görmesi ve acı çekmesiyle sonuçlanan hareketlerin tümü olarak tanımlanabildiğini belirten Kocadaş, küresel bir sorun haline gelen kadına şiddet konusunun, her yıl 25 Kasım tarihinde uluslararası düzeyde ele alınmakta olduğunu, bu sorunun psikolojik, sosyolojik, ekonomik ve kültürel boyutları ile değerlendirilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Kadına yönelik şiddetin ülke gündeminden artık düşmesi gerektiğini vurgulayan Rektör Danışmanı ve aynı zamanda Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Sayad Kocahan ise şöyle konuştu: “Güzel ülkemizde ne yazık ki her gün kadına şiddet ile ilgili haberler duyuyoruz. Kadının Allah’ın bir emaneti olarak değerlendirildiği dinimizde bu tip şiddet haberlerinin her geçen gün yaygınlaşması bizleri de derinden üzüyor. Toplumsal bilinci diri tutarak, diyalog kanallarımızı açık tutarak, insanlarımızın gönüllerine, ruhlarına sevgi ve saygıyı aşılayarak ancak bu tip sıkıntıların önüne geçebiliriz. Üniversitemizde böyle güzel ve verimli bir etkinliğin yapılması çok sevindirici... Değerli panelistlerin görüşlerinin toplumda bir karşılık bulmasını umuyor, emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.”

Panelistlerin sunumlarını yapması ve soru-cevap kısmının ardından etkinlik son buldu.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha