Üniversite Merkezi Külliyesi Vehbi Koç Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğe Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Seyit Temir, Telekom Adıyaman İl Müdürü Muhammet Sabır Polat, üniversite akademik ve idari çalışanları ile öğrenciler katıldı.

-“HER MUTLULUĞUN BİR BEDELİ VAR”

Konuşmasında başarının sırları hakkında önemli bilgiler veren Aldanmaz, hayatın olmazsa olmazları olarak spor, sanat ve sivil toplum kuruluşlarını işaret etti.

Aldanmaz, “Bedel ödenmeden, acı çekmeden hiçbir mutluluk elde edilmez. Hayat bunu gerektirir. Acıyı çekmeden tatlının tadını alamazsınız. Başarıya giden yol uğraş vermekten geçer.” dedi.

-“KENDİ HAYATIMIZLA İLGİLENMELİYİZ”

Hayatın olmazsa olmazlarından bahseden Aldanmaz, insanların mutlu olabilmeleri için spor ve sanattan vazgeçmemeleri gerektiğini belirterek, kişinin mutlaka bir sivil toplum kuruluşuna mensup olup çalışıp emek harcaması gerektiğini söyledi.

Aldanmaz, İnsanların başkalarının hayatlarını yargılayıp, eksiklerini konuşacaklarına kendi hayatlarını sorgulamaları gerektiğini belirterek, “Kişi, kendisini mutlu ve değerli kılan işlerle uğraşmalı. Başkalarının hayatlarını yargılayacağımıza kendi hayatımızı sorgulamalıyız. Başkalarının eksileriyle artı elde etmek isteyenler yanılgıya düşerler.” dedi.

-“PARA MUTLULUK GETİRMEZ”

Paranın mutluluk getirip getiremeyeceği konusunda görüşlerini dile getiren Aldanmaz, “Eğer para mutluluk getirseydi krallar hiç ağlamaz, hizmetçiler ise gülmezdi. İnsan bu hayatta yay da olabilir ok da.  Her işi “yay” yapar, heybetli görünür ama hedefe giden ve hareketli olan “ok” adından söz ettirir. Malum ata sporumuzun adına 'yaycılık' demiyor, okçuluk diyoruz. Her zaman hareketli olan ve hedefe gidenler konuşulur. Makam mevki önemli olsaydı 'yaycılık' derdik.” dedi.

-“HEP ALMAYI DÜŞÜNENLER MUTLU OLAMAZ”

Aldanmaz, hayatta hep almayı düşünenlerin mutlu olmasının söz konusu olmadığını vurgulayarak, "Allah’ın Adil sıfatından yola çıkarsak, almak istersen vermen gerekir.  Problemleri dert etmeyin. Problem hayatın bir parçasıdır. Problem biterse hayat da biter. Bazen çok küçük problemleri büyütüyoruz. Kişinin büyüklüğü probleminin büyüklüğüyle doğru orantılıdır. Küçük problemleri kendisine dert edip büyütenler küçük düşünen insanlardır.” dedi.

Konuşmasının sonunda insanın gerek fani dünyada gerekse de ebedi dünyada bir hedefi olması gerektiğine vurgu yapan Aldanmaz, “Benim hedefim bu dünyada yaptıklarımla  ebedi dünyada güzel bir yer kazanmak. Her adımımızda Allah’ı hatırlayıp ona göre adımlarımızı atmalıyız.” şeklinde konuştu.

Konferansın ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Seyit Temir tarafından Aldanmaz’a üniversite merkez külliyesinde adına dikilmiş fidanın sertifikası takdim edildi.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha