Adıyaman Üniversitesi Stadyumunda düzenlenen törende Valimiz Aykut Pekmez’i temsilen Vali Yardımcısı Ayhan Akpay, Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, İl Jandarma Komutanı J. Albay Ercan Atasoy, İl Emniyet Müdürü Metin Alper, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Seyit Temir, Prof. Dr. Hasan Solmaz, Prof. Dr. Ali Aydın, Genel Sekreter Yusuf Korkmaz, dekan, müdür, akademik ve idari çalışanlar ile öğrenciler ve aileleri hazır bulundu.

Mezun adaylarının kortej yürüyüşü ve programlarının tanıtılması akabinde tören, mezun adaylarının alandaki yerlerine yerleşmesinin ardından saygı duruşu, İstiklal Marşının okunmasının akabinde Elazığ Belediyesi Mehter Takımı tarafından gerçekleştirilen gösteri ile başladı.

Üniversite birincisi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencisi Esma Bulut, mezun  adaylar adına yaptığı konuşmasında, Adıyaman Üniversitesinin bir parçası olmaktan gurur duyduğunu söyledi.

Bulut,konuşmasında şunları kaydetti:

“Başarı, küçük çaba ve detayların ardından gelir. Öncelikle Adıyaman Üniversitesinden mezun olmanın gururunu yaşıyorum. Burada çok güzel dört yıl geçirdik. Hocalarımız bizleri her zaman motive ederek başarımızda önemli bir paya sahip oldular. Bunun yanı sıra bizlere dört yıl boyunca bir evlat gibi davranan, her fırsatta ‘benim 21 bin 3 evladım var’ diyerek bizlere bir baba şefkatiyle yaklaşan Adıyaman Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü hocamıza teşekkürlerimi sunuyorum. Güzel bir gelecek için meslek seçiminin önemli olduğuna inanıyorum. Bundan sonra bizlere düşen görev liyakat ehli olarak işimize sarılmaktır. İnşallah vatanımıza, milletimize ve ailemize hayırlı birer birey oluruz.”

-BİR ÜNİVERSİTEDEN DAHA FAZLASI I VADETMİŞTİK, SÖZÜMÜZÜ TUTTUK”

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü ise mezuniyet töreninde yaptığı konuşmasında öğrencilere bir üniversiteden çok daha fazlasını vermenin mutluluğunu yaşadığını belirtti.

İlim ve irfan maratonunda ter döktükten sonra çalışmalarının meyvelerini almaya hazırlanan gençlere seslenen Gönüllü, “Siz Adıyaman Üniversitesi’ni tercih ettiğinizde sizlere bir üniversiteden çok daha fazlasını sunacağımızı vadetmiştik. Çok şükür bugün itibarıyla bunları yerine getirmenin huzuru var içimizde. Öğrencilerimizi, Adıyaman Üniversitesinde okumakla özgüven kazanan saygın birer birey olarak toplumun kalbine yollamak bizim en büyük hedeflerimizden biriydi. Adıyaman Üniversitesi öğrencileri burada her şeyden önce kurumsal bir kimlik ve statü kazanmakla önemli bir deneyim elde etmiş oldular. Öyle inanıyorum ki bu deneyim 2023 Türkiye’sine giden yolda çok kıymetli bir yardımcı vazifesi görecektir. Adıyaman Üniversitesi bu vizyona destek sağladığı ölçüde kendisini başarılı sayacaktır ve biz bu başarıyı somutlaştırmak adına nitelikli pek çok adıma imza attık.” dedi.

-“HEM AKADEMİK HEMDE AKADEMİK AÇIDAN GÜÇLÜ BİR ÜNİVERSİTE İNŞA ETTİK”

Göreve başladığı günden bu yana üretime katkı sunan, kültürel değerlerine kayıtsız kalmayan ve şehrin dinamiklerini hep canlı tutan bir üniversite kurmayı kendilerine şiar edindiklerini belirten Gönüllü, şunları ifade etti:

“Görev yaptığım sekiz yıl içerisinde adlarını saymamın imkânsız olduğu nice işlere imza attık ve ufkumuzu daraltacak hiçbir maniye imkân tanımadık. Yorulmanın ne demek olduğunu bilmeden ve hatta bu kelimeyi lugatlarımızdan çıkarırcasına proje geliştirmek, bu projeleri hayata geçirmek ve hayata geçirilen işlerden verim almak gayesine dayanan bir iş prensibiyle Üniversitemizi hem fiziksel açıdan hem de akademik açıdan güçlü bir konuma taşıdık. Bunun dışında üretime katkı sunan, kültürel değerlerine kayıtsız kalmayan ve şehrin dinamiklerini hep canlı tutan bir anlayışla Adıyaman Üniversitesi’ni adından söz ettiren bir ilim-irfan yuvası haline getirdik çok şükür. Sözün burasında şunu da ifade etmeliyim ki tüm bu kazanımların merkezinde öğrencilerimiz, şehrimiz, milletimiz ve nihayetinde Türkiye’miz vardır. Tüm çabamız ve uğraşımız milletçe katma değer getiren işlere imza atmayı çoğaltabilmek ve izleyen değil izlenen seyreden değil seyredilen ve hem fark eden hem de fark edilen bir üniversite olabilmektir.”

-“GLOBAL DÜZEYDE ALGILAMIZI AÇABİLDİĞİMİZ VE KÜRESEL ORTAKLIKLAR KURABİLDİĞİMİZ ÖLÇÜDE SAYGINLIMIZ ARTAR”

Gönüllü konuşmasında, Adıyaman Üniversitesinin sadece yerelleşmeye çalışmakla ileri gidemeyeceğini belirterek, “Bizim bir prensibimiz var ki o da şudur: Adıyaman Üniversitesi Adıyaman’la sınırlı kalmayacak ve sadece Adıyaman’ın üniversitesi olmayacak. Evet, bu şehir bu Üniversiteyi kucaklamakla onun üzerinde en büyük pay sahibi olan aziz bir şehirdir. Ancak sadece yerelleşmeyle Üniversitelerin büyümesi kendini geliştirmesi imkânsızdır. Farklı kültür taşıyıcılarının farklı değerlerin bütünleşmesiyle birbirine kucak açmasıyla meydana gelen bir sinerji yerelde kalmış bir kurumdan çok daha fazlasını katar bize. Bu nedenle de sadece Türkiye çapında da değil global düzeyde algılarımızı açabildiğimiz ve küresel ortaklıklar kurabildiğimiz ölçüde saygınlığımızın bir manası olabiliyor. Bu nedenle özellikle uluslararası projelerin, faaliyetlerin önünü açan ve bunları ek iş olarak değil asli iş olarak gören Rektörlüğüm döneminde Adıyaman Üniversitesi’ni geniş ölçekte tanıtma ve bir marka haline getirmek en büyük uğraşlarımızdan ve faaliyet sahalarımızdan biri olmuştur. Bundan sonraki süreçte de üniversite hedeflerimiz bu yönde olmaya devam edecektir.” dedi.

-“ÖĞRENDİKLERİNİZİ PRATİĞE DÖKMELİSİNİZ”

Mezun adaylarına seslenen Gönüllü, öğrencilerin eğitim hayatları boyunca öğrendiklerini iş hayatında pratiğe dökmesi gerektiğini belirten Gönüllü, böylece kaynakların daha verimli bir şekilde kullanılacağına vurgu yaptı.

Gönüllü, “Buradan sonra hayatınızda yeni bir dönem başlıyor artık. En üretken çağınızda yeni iş tecrübeleri ve farklı deneyimlerle hayatın başka bir yüzüyle karşı karşıya kalacaksınız. Sizlere tavsiyem her zaman üretime dönük fikirler geliştirmeniz, çevrenize karşı daha duyarlı olmanız, toplumun ihtiyaç duyduğu her alanda çözüm geliştirebilmek adına öğrendiklerinizi pratiğe dökmenizdir. Biz de bu doğrultuda Üniversitelerin Türkiye’nin bir aynası olduğu bilinciyle bu bilim yuvalarının üretime, kültür ve sanata daha fazla katkıda bulunabilmesi için daha kapsamlı Ar-ge planlamalarının yapılması gerektiğine inanıyoruz. Böylece kaynakların daha verimli bir şekilde kullanılması sağlanırken aynı zamanda ülke ekonomisine ciddi katkılar sunulmuş olur.” dedi.

-“EVLATLARIMIZI ADIYAMAN ŞEHRİNİN ENGİN HOŞGÖRÜSÜ VE MİSAFİRPERVERLİĞİ İLE AĞIRLADIK”

Velilere seslenen Gönüllü, kendilerine emanet edilen öğrencileri, Adıyaman şehrinin engin hoşgörüsü ve misafirperverliği ile ağırladıklarını belirterek, bundan sonraki virajda da velilerin hayır dualarının vesilesiyle gençlerin memlekete ciddi hizmetlerle katkıda bulunacaklarını söyledi.

Gönüllü, şöyle devam etti:

“Şundan emin olunuz ki bizler her bir öğrencimizin mezuniyetini ayrı ayrı önemsiyor ve buradan ayrıldıkları zaman kendilerini Adıyaman Üniversitesinin gönüllü birer elçisi olarak görüyoruz. Çünkü burada geçirdikleri yıllar eminim ki hayatlarının en güzel ve faydalı dönemlerinden olacaktır. Burada tıpkı bir aile sıcaklığında Adıyaman şehrinin engin hoşgörüsü ve misafirperverliği ile geçen yıllar elbette hasretle yad edilmeye değer yıllar olacaktır. Bu noktada evlatlarını bize emanet eden şimdi ise onların mezuniyetiyle iftihar eden kıymetli anne babalarımızı can u gönülden tebrik ediyorum. Biliyorum ki siz anne ve babaların duası en az bizim verdiğimiz eğitim kadar kıymetlidir. Sizlerin hayır dualarının vesilesiyle gençlerimiz inşallah bu memlekete ciddi hizmetlerle katkıda bulunacaklardır. Konuşmama son vermeden önce 2018-2019 eğitim öğretim yılında Adıyaman Üniversitesi diplomasını almaya hak kazanan öğrencilerimizde bundan sonraki yaşamlarında başarılar diliyorum. Artık bilmenin değil bildiklerinizi değerli kılmanın vaktidir. Mezuniyetiniz bir yol ayrımı değildir. Buradan aldığınız diploma sizin Türkiye için nice yararlı işler yapabileceğinizin bir sembolüdür. Bu vesileyle başta mezun olan tüm öğrencilerimizi, anne ve babalarını, diğer aile fertlerini, yakınlarını ve arkadaşlarını tebrik ediyorum. Allah yar ve yardımcınız olsun. Hayatınız hayırlar ve başarılarla dop dolu olsun. Hep hayırlar rastlasın. Sizi sevgiyle saygıyla muhabbetle selamlıyor, yolunuz açık olsun diyor ve Allah’a emanet ediyorum.”

-DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER ÖDÜLÜNÜ ALDI

Üniversitemiz Tıp Fakültesi, Lisans Fakülteleri ve Önlisans bölüm ve programlarının birincileri İbrahim Fethullah Bozkurt (Tıp Fakültesi), Esma Bulut (Eğitim Fakültesi, Arapça Öğretmenliği), Şeymanur Güleç (Sosyal Bilimler MYO, Dış Ticaret)’e plaket ve hediyeleri Vali Yardımcısı Ayhan Akpay ve Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü tarafından verildi.

Üniversitemiz Tıp Fakültesi, Lisans Fakülteleri ve Önlisans bölüm ve programlarının ikincileri Ensar Gazi Göçer (Tıp Fakültesi), Fatma Doğan (Eğitim Fakültesi, Arapça Öğretmenliği-İ.Ö.), Yasin Özdemir (Teknik Bilimler MYO, Elektrik)’e plaket ve hediyeleri ise Belediye Başkanı Süleyman Kılınç ve Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü tarafından verildi.

Üniversitemiz Tıp Fakültesi, Lisans Fakülteleri ve Önlisans bölüm ve programlarının üçüncüleri Ayşe Ruken KURT(Tıp Fakültesi), Hikmet Polat (Mühendislik Fakültesi, Çevre Mühendisliği), Esta Yazıcı Varınca (Teknik Bilimler MYO, Giyim Teknolojisi)’ya plaket ve hediyeleri ise İl Jandarma Komutanı J. Albay Ercan Atasoy, İl Emniyet Müdürü Metin Alper ve Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü tarafından verildi.

-ÖDÜLLERİ FAKÜLTE DEKANLARI VERDİ

Fakülte ve yüksekokullarında dereceye gören öğrencilere ise ödüllerini Fakülte ve Yüksekokul Dekan/Dekan Vekili ile Yüksekokul Müdürleri verdi. Fakülte ve Yüksekokul bazında temsili olarak birinci olanlar ise şu şekilde ilan edildi.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha