Bilim meraklılarının beğenisine sunulan fuarın kapanışını Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç yaptı.

Adıyaman Fen Lisesi’nin bu yıl 7.sini gerçekleştirdiği 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı’nın açılışına, Adıyaman İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mehmet Altındal, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kazım Çoban, Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Bilimleri Bölüm Başkanı. Prof. Dr. Mehmet Turgut, Adıyaman Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürü Hacı Daştan, Milli Eğitim Şube Müdürleri,  Adıyaman üniversitesinden akademisyenler, Milli Eğitim Yöneticileri, STK Başkanları, Okul Müdürleri, öğretmenleri ve öğrencileri ile veliler katıldı.

Adıyaman Fen Lisesi spor salonunda gerçekleşen fuarda, 18 öğretmen ve 72 öğrencinin hazırlamış olduğu birbirinden ilginç 32 proje iki gün boyunca bilim meraklılarının beğenisine sunuldu.

Adıyaman´ın ilk ve orta dereceli okullarından yüzlerce öğretmen ve öğrencinin ziyaret ettiği bilim fuarında, bilim fuarı yürütücüsü Coşkun Polat’ın koordinatörlüğünde Adıyaman Fen Lisesi Robotik Ve Kodlama Kulübünün hazırlamış olduğu projeler ile yıl boyunca yapılan akademik çalışmaların ürünü olan eserler ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gördü.

Adıyaman Fen Lisesi Müdürü Muharrem Aytekin, burada yaptığı konuşmasında, Fen Lisesi olarak Adıyaman´da bilimsel etkinliklerde öncü olduklarını belirtti.

Aytekin, “Gelişen dünya şartlarına ayak uyduran, çağın bilimsel, teknolojik ve inovatif gelişmelerini yakından izleyen gençlerin yetişmesi için gençlerin üretici yönlerini geliştiren bu gibi projeler çok önemlidir. Bu bağlamda TUBITAK 4006 Bilim Fuarında görev alan öğretmen ve öğrencilerimi gönülden kutluyorum." dedi.

Fuarın kapanışını yapan Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç ise ülkenin 2023 vizyon hedeflerini yakalaması için gençlerin böyle projeler geliştirip, yeteneklerini ortaya koymalarının yarınlar adına umut verici olduğunu belirterek, fuarda emeği geçen öğretmen ve öğrencilere kutlayarak, teşekkür etti.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha