Gerçekleşen etkinliğe Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, İl Milli Eğitim Müdürü  Ahmet Alagöz, AK Parti İl Başkanı Mehmet Dağtekin, Adıyaman Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Gaffari İzci ve öğretmenler katıldı.

Adıyaman Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Gaffari İzci burada yaptığı konuşmasında, ”Kendilerine çok teşekkür ediyoruz Allah razı olsun. Halımız olduğu sürece Belediye Başkanımız Sayın Dr. Süleyman Kılınç buradan mezundur. İl başkanımız sayın Mehmet Dağtekin hocam. Sayın Belediye Başkan Yardımcısı Şerif Ayaz buradan mezunlar. O yüzden de bu programı bu şekilde burada yapmayı daha uygun gördüler.”dedi

İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz, ise "Gerçekten bu pandemi nedeniyle her şeyden geri kaldığımız gibi bu öğretmenler gününü de buruk bir şekilde kutladık. Hepiniz biliyorsunuz 1981 yılından itibaren tüm ülkemizde coşkulu bir şekilde öğretmenler günümüzü hep bir araya gelerek tüm öğretmenlerimizle çeşitli etkinliklerle kutluyorduk. Ancak bu yıl dünyamızı tehdit eden Kovid-19'dan dolayı sosyal mesafeye, maskeye, dezenfektana yani temizliğe dikkat ederek çok az bir grupla sayın başkanımla, başkan yardımcılarıyla bulunduk. Ben böyle bir düşüncelerinden dolayı kendilerine çok teşekkür ediyorum, sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Sağ olsunlar var olsunlar bizleri düşündüler yalnız bırakmadılar. İnşallah önümüzdeki yıllarda daha coşkulu bir şekilde daha yakışır bir şekilde bugünlerimizi coşkuyla, huzurla, mutlulukla kutlamayı düşünüyoruz. Ben yine bu vesile ile tüm öğretmenlerimin en kalbi sevgi ve muhabbetlerimle selamlıyorum. Hepsine sağlık mutluluk eşleri ile sevdikleri ile birlikte inşallah sağlıklı günler diliyorum teşekkür ediyorum."diye konuştu.

Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, ise ”24 Kasım’ın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Müdürümün bahsettiği gibi bu pandemi vesilesiyle, çok daha kısıtlı sayıda programlar yapıyoruz. Bu programda da belediye olarak dedik ki öğretmenlerimize 5b bin öğretmenimiz var merkez olarak 5 bin öğretmenimize, Grigory Petrov’un dünyaca ünlü kitabı olan Beyaz Zambaklar Ülkesi adlı kitabını artı çam tohumu ülkenin yeşillenmesi anlamında yeşil alana ihtiyacımız var. Fidan dikme noktasına ufak da olsa böyle bir katkımız olsun dedik. Tabi bu kitabın önemi şuradan kaynaklanıyor düşünün Findlandiya gibi bir bataklık ülkesi sıtmanın, veremin kol gezdiği bir ülkede bir avuç insanın kendini adamış bir avuç insanın öğretmeniyle, doktoruyla bu mücadelesini görüyoruz özgüven görüyorsunuz ve burada şu anki dünyada gerek Findlandiya, gerek Güney Kore’nin, Kanada’nın eğitimde çok ileride olmanın sebeplerinden bir tanesi öğretmen eğitimine ve eğitime önem vermektir arkadaşlar. Birde şunu hep Türkiye olarak ülke olarak şunu önemde tutmaya çalışıyoruz kültürel olarak, medeni olarak belli bir safha da değilseniz ekonomik de olsa, silahlı kuvvetleri de olsa kimseye meydan okuyamazsınız. Bu bir avuç insanın bir taraf dan İsveç diğer taraf dan Rusya’nın hedef dedikleri kültürel anlamda , medeni anlamda eğer biz bağımsızlığımızı hat safhada göstermezsek bizim bağımsızlığımız tehlike altındadır diye bu vesile ile çıkmıştır.

Dolayısıyla lütfen buradan örnek alalım bizde ülke olarak kültürel anlamda medeniyetler anlamında hat safhaya geldiğimiz anda kim nerden gelirse gelsin bizimle baş etmesi mümkün değil. Türkiye bu anlamda çok ciddi adımlar attı. Gerek okul müdürleri sağ olsunlar bu anlamda bize destek verdiler. Dediğim gibi ufacık da olsa bir katkımız olsun diye bunun dinamiği eğitimdir öğretimdir ben bu program için çok teşekkür ediyorum.”ifadelerini kullandı.

AK Parti İl Başkanı Mehmet Dağtekin’de “Bizi biz yapan öğrencilerimiz ben de öğretmenler gününü kutluyorum gerçekten başkanımın dediği gibi Grigory Petrov’ un Beyaz Zambaklar Ülkesi kitabını biraz da böyle bir arkadaş bana önermiş idi bende Adıyaman’ da bir önereyim dedim iyi de yer edindi yer tuttu. Bizim artı bir özelliğimiz var. Biz Peygamer Efendimiz(s.a.v) ben alim olarak, öğretmen olarak gönderildim diyen bir Peygamber efendimizdir. Batı maalesef bütün şeyleri sağlamışken ahlak konusunda mesela fuhuş’ un en çok olduğu bölgelerdir. Dünya sıralamasına baktığınızda öyledir. Ama namus, aile, kardeşlik, hukuk, öğretmen öğrenci münasebeti hepsi bizim kültürümüze, inanç değerlerimizde mevcut. Biz buna uygun bir çalışmayı hatta Bilge Genç diye bir eser yazdı bunun Müslümancısınız da anlatalım bir bakalım. Hatta öğretmen öncü olursa öğretmen öncülüğünü yerine getirebilirse Allah’ ın izniyle arkasından gelenlerde çok güzel bunu yapacaklardır sayın reisimi de tebrik ediyorum. Gerçekten 5000 kadar inşallah öğrencilerimize de bu yaygınlaştırılabilir. O zaman bütün okullara mezunluk kılınmış bu verilmiş. Bir ufuk açıyor bunun benzeri eserlerin çoğalması lazım halbuki askerler nasıl vatanı, milleti, bayrağı inancı uğruna şehit olmayı göze alabiliyorlarsa o değerleri kendisine hedef edinen yeni öğrencileri yetiştirmek bu vatana millete savunacak bir şekle getirmekte hepimizin görevidir. Tekrar bütün kardeşlerimizin  öğretmenler gününü tebrik ediyorum.”şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından öğretmenlere çeşitli hediyeler taktim edildi.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha