Cengiz Holding tarafından Yönetim Kurulu Üyesi ve ETİ Bakır A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Şeref Cengiz adına Adıyaman merkez Mehmet Akif Mahallesinde yapılacak olan 24 derslikli ilkokulun temel atma programına Vali Mahmut Çuhadar, Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut, Vali Yardımcısı Yunus Kızılgüneş, İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, İl Jandarma Komutanı Albay Bilgihan Yeşilyurt, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz, İl Özel İdare Genel Sekreteri Sami Işık, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Kadir Kandemir, İl Müftüsü Mehmet Taşçı ve ETİ Bakır firması yetkilileri katıldı. 

Cengiz Holding tarafından yapılacak olan 24 derslikli ilkokulunda 30 kişilik sınıflarda toplam 720 öğrenciye ders verilecek olup, okul bünyesinde fen laboratuvarı, tasarım beceri atölyesi, çok amaçlı salon, kütüphane, rehberlik ve danışma odası, destek eğitim odası, mescit, kantin ve yemekhane olacak. 

Eğitime verdiği destekten dolayı Cengiz Holding’e teşekkür eden Vali Mahmut Çuhadar,  "Cengiz Holding tarafından Şeref Cengiz adına ilimiz merkez Mehmet Akif Mahallesinde yapılacak 24 derslikli ilkokulundan dolayı Cengiz Holdinge teşekkür ediyorum. Eğitime yatırım geleceğe yatırımdır. İnşallah bu okulumuzdan vatana millete hayırlı evlatlar yetişecek. Çocuklarımızı ve gençlerimizi yarınlara daha iyi bir şekilde hazırlama ve daha güvenli bir gelecek oluşturma adına Cengiz Holding tarafından yapılan okulun açılışını da inşallah hep birlikte yaparız. Eğitime verdikleri desteklerden dolayı devletimiz ve Adıyamanlı hemşerilerimiz adına Cengiz Holding’e teşekkür ediyorum.”dedi.

İl Müftüsü Mehmet Taşçı tarafından yapılan duanın ardından kurban kesilerek okulun temeli atıldı.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha