İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz ve Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Burhan Akyılmaz tarafından 1 milyon 55 bin  TL'lik bütçeli proje imzalandı.

 Alagöz, yaptığı açıklamada, projenin asıl amacının çocukların gelişen teknolojiyi yakalaması ve dezavantajlı okullarda gerekli olan fiziki alt yapı ve donanımın sağlanması olduğunu belirterek, şunları ifade etti:

"21. yüzyıl beceri Atölyeleri Projesi" çocuklarımızın gelişen teknolojiyi yakalayabilmesi, yeniliğe açık eğitim programlarının tam uygulanabilmesi, öğrenci kulüplerinin aktif faaliyet gösterebilmeleri ve program hedeflerinin gerçekleştirilebilmesi için Proje kapsamında yeni kuracağımız Yenilikçi Eğitim Merkezinde ve dezavantajlı okullarda gerekli olan fiziki altyapının ve donanımın proje kapsamında sağlanması. Bilgiyi bilmekten ziyade uygulamanın ve üretmenin ön plana çıkarılacağı atölyeler ile çocuğun kendisini, meslekleri, çevresini tanımasına, problem çözme, eleştirel düşünme, üretkenlik, takım çalışması ve çoklu okuryazarlık becerilenin kazandırılmasına yardımcı olmak amacıyla "Bilimsel, Teknolojik, Yaşam, Beceri, Kültür ve Sanat" atölyeleri kurarak, öğrenilen bilgilerin yaşam becerisine dönüştürülmesini sağlayıp, okullarımızı teknolojik olarak ileri düzeye çıkarmayı hedeflemekteyiz."

-"15 BİN ÖĞRENCİ FAYDALANACAK"

Alagöz, proje kapsamında  kurulacak olan atölyeleri şöyle sıraladı:

"1 adet astronomi VR (görüntüleme ve ses işleme atölyesi), 1 adet robotik, 1 adet akıllı sera, 2 adet arduino, 1 adet yazılım+web2.0, 2 adet STEM/FETEM, 2 adet drama, dil ve eleştirel düşünce, 2adet  görsel sanatlar, tasarım ve fotoğrafçılık,2 adet yaşam, sosyal ve davranış becerileri, 4 adet ahşap ve metal, 2 adet konferans salonu, 2 adet okçuluk ve 4 adet müzik olmak üzere toplamda 26 atölye kurulması planlanmaktadır. Proje kapsamında kurulacak olan bu atölyeler ile yıllık takribi 15 bin öğrenci ve 2 bin öğretmenimizin buluşturulması sağlanacaktır."

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha