2017-2018 yılında Adıyaman’da eğitimle alakalı tüm gelişmeler düzenlenen toplantıyla ele alındı.

Şehit Fazıl Gürs İmam Hatip Ortaokulunda gerçekleştirilen toplantıya Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya, Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri ve okul müdürleri katıldı. Toplantı şube müdürü Mustafa Yetiş’in açılış konuşmasıyla başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının akabinde önce müdür yardımcıları, daha sonra şube müdürleri kendilerine bağlı olan birimlerle ilgili 2017-2018 yılında gerçekleştirdikleri faaliyetleri sunum eşliğinde anlattılar.

Toplantıda genel olarak ele alınan konu başlıkları; inovasyon merkezinin çalışmaları, İngilizce dil festivali hakkında bilgilendirme, öğretmenlere verilen eğitimler, tedx konferansı, veli okuyor projesi, EDEB projesi hakkında, Tübitak projeleri, sosyal inovasyon çalışmaları, merkezi izleme sınavı, destekleme ve yetiştirme kursları, Ar-Ge biriminin yapmış olduğu çalışmalar, okul öncesi kayıtlarda alan taraması yapılması, kalite takip sistemi, okuma yazma seferberliği, taşımalı eğitim, mesleki teknik eğitimin önemi, iş güvenliği ve sağlığı, eğitim öğretim yılı içerisinde yapılan inceleme ve soruşturmalar gibi birçok alandaki gelişmeler ve projeler hakkında bilgilendirme yapıldı.

2017-2018 yılında nelerin başarılı olduğu ve başarısız olunan konular var ise sebeplerinin araştırılması ve çözüme kavuşturulması için karşılıklı fikir ve görüş alışverişinde bulunulan toplantıda Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya, şunları söyledi:

"2017-2018 yılı eğitim öğretim döneminde hep birlikte güzel işlere imza attık. Bu hepimizin başarısı olduğu gibi başarısız olduğumuz konularda hepimizin sorumluluğunda olduğumuzu bilmemiz lazım. Müdür yardımcılarımız şube müdürlerimiz siz okul müdürleri öğretmenler hepimiz ilimizin eğitim noktasında daha ileri noktalara gelmesi için çabaladık. Burada bugün neler yaptık nerede güzel işler yaptık nerelerde eksik kaldık neleri önümüzdeki dönemde tamamlamamız gerekiyor bunun için bu toplantıyı düzenledik. İlimizde güzel başarılar yakaladık ve bu başarıları da sürdüreceğiz"

Daha sonra toplantı, soru cevap şeklinde devam etti.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha