Adıyaman'da 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ‘nün 100. Yılı ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim dallarında yapılan yarışmada dereceye giren öğrenciler için ödül töreni düzenlendi.

Adıyaman Belediyesi Toplantı Salonunda yapılan ödül töreninde yarışmada dereceye giren öğrencilerin ödüllerini Belediye Başkanı Sayın Süleyman Kılınç ve İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz taktim etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz, burada yaptığı konuşmasında, "Milli Mücadelenin ruhunu ve kararlılığını yansıtan İstiklal Marşımızın kabulünün 100. yılı olan 2021 yılı TBMM tarafından İstiklal Marşı Yılı olarak ilan edilmiştir. İstiklal Marşı, Türk milletinin bir arada, birlik ve beraberlik içinde olmasının en büyük ispatıdır. Vatan ve millet sevgisinin, bağımsızlık ve hürriyet aşkının en güzel ifadesi olan İstiklal Marşımızı bize armağan eden milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u saygıyla anıyorum. Bayrağımız ve onun hürriyetini ebedileştiren İstiklal Marşımız; milletimizin ruhunu, tarihini ve ideallerini aksettiren ölmez bir şaheserdir.” dedi.

Ödül kazanan öğrencilerin ziyaretlerinden büyük memnuniyet duyduğunu söyleyen Adıyaman Belediye Başkanı Sayın Süleyman Kılınç ise, “İstiklâl Marşımızın 100. yılında bu anlamlı etkinliği düzenleyen Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz’e teşekkür ediyorum. Ülkemizin tarihine yön vermiş bu anlamlı metni en içten duygularla ifade etmeye çalışmış ve yarışmada başarı elde etsin etmesin tüm öğrencilerimizi, kendilerini çalıştıran öğretmenlerimizi ve idarecilerimizi de kutluyorum, başarılarının devamını diliyorum. Allah inşallah bu millete bir daha İstiklâl Marşı yazdırmaz.” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından yarışmada dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verilerek tören sona erdi.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha