Adıyaman Valisi Sayın Mahmut Çuhadar'ın ve Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Hakan Gönen'in Dikkatine;
2021-2022 Eğitim-Öğretim yılının başlaması ile birlikte, Bakanlığın emri ile tüm okullarda pandemi yokmuş gibi normal eğitim-öğretime başlandı.
Ancak her gün pandemi nedeni ile 5-10 sınıf paydos edilip 14 gün garantinaya alınmaktadır. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın bu mağduriyetlerinin giderilmesi ve pandemiden korunması için il bazında bazı ek önlemler alınması gerektiğine inanıyorum.
1. Okul idareleri tarafından Öğrenci vasıtasıyla ailelere yazılı bir uyarı gönderilmelidir.
Yazının içeriği şöyle olmalıdır; "sevgili öğrencimizin kıymetli aile fertleri, şayet pandemi şüphesi ile hastaneye gidip test yaptıysanız, test sonucu negatif çıkmayana kadar çocuğunuzu okula göndermeyiniz, zaten pozitif çıkınca da temaslı olduğu için 14 gün okula göndermemenizi Önemle rica ederiz. Okul Yönetimi."
Çünkü bazı ailelerin henüz testin sonucu çıkmadan yada pozitif çıktığı halde, "Birşey olmaz çocuğum sen okuluna devam et dediklerinin duyumunu aldım.
2. Kesinlikle öğrenci sınıf sayısını ikiye bölünerel ikili eğitim sistemine geçilmeli.
3. Köy ve şehir ayırımı yapmadan ders saatinin 30 dakikaya düşürülmesi ve sabahçıların en geç saat 12,00'da paydos edilmesi gerekir.
Ayrıca köy okullarında sayısal olarak ikili eğitim sistemi gerekmese dahi saat 12,00'da okulların tatil edilmesi gerekir. Çünkü taşımalı öğrencilerin yanyana oturup yemek yemeleri de büyük tehlike arz etmektedir.
Bana göre yemek olayının kaldırılması çok ivedi ve elzemdir.
Kalabalık sınıflarda mesafenin korunması imkansız hale geldiği için maske ve hijyenin de malesef işe yaramadığı görülmektedir.
Durum bundan ibaret... Adıyaman'ın Sayın Devlet Büyükleri...
Bilginize Sunulur...
Fadlı DOĞAN