Ne yapılabilir? Adıyaman 'ımızın tek TV kanalı olan Mercan TV' de yakın tarihte bir program yapmaya başladım. "Nazan'la Kadının Güncesi" adlı program henüz yolun başında. Dilerim yolu açık olur! Ayrıca bir amaç için çıktığı bu yolda başarılı olur.

    Şimdi işin içine girmeden çok da bilemiyor insan. Konuyla biraz yakinen ilgilenince bakış açın değişiyor, düşüncelerin alabora oluyor. Gayem şuydu, memleketimiz başta olmak üzere tüm ülkemizde çeşitli alanlarda kendini kanıtlamış, başarılı olmuş kadınlarımızı konuk etmek. Bu sayede evlerinde acabaları, korkuları, kaygıları olan cesareti ve motivasyonu olmayan kadınlarımıza bu manada örnek olmak. 

    Birçok yerde ve köşemde her zaman elini taşın altına koymaktan bahsedip durdum. Ben de gücümün yettiği dilimin döndüğünce, kadın olarak, anne olarak, okul okuyarak, çalışarak, sosyal olarak, eş olarak... VS daha bir çok vasıfla hayatımızı idame ettirebileceğimizi ve bu şekilde de daha mutlu olacağımızı anlatmaya çalıştım. Yani üretmek, faydalı olmak, çalışmak, yoğunlaşmak gibi gayelerimiz olmadan bir sandalye gibi durmanın ne manası var değil mi? Bu dünyaya sadece tüketim için gelmiş olamayız. 

      Tüm bunları yaptım yapmasına da, kadınlarımızdan da şöyle bir şikayet aldım. "Tamam da biz çalışmak istiyoruz. Peki kim bize yol gösterecek? Bize çalışma alanları sağlayacak, önümüzü açacak projelere desteklere ihtiyacımız var...." Bu konuda neler yapılıyor veya yapılabilir araştırmak lazım. Bir kadınımız bana projeleri olduğunu fakat destek alamadıklarını söyledi. Bu manada neler yapılabilir detaylıca bilgi sahibi olmasam da ben de öğrenmek ve anlatmak isterim. Bundan sonraki programlarımda neler yapılabileceğini de soracağım. 

     Haydi bakalım sıra herkeste. Fikir, öneri ve yardım bekliyoruz.