Adını dağa taşa yazdıran Karaoğlan, O bir devlet adamı, O bir politikacı, O bir Şair, yazar. 

CHP, ülkemizin Çok partili sisteme geçmesini sağlayan, demokrasiyi kuran partidir.  Ecevit ve CHP dönemini irdelemek istiyorum. 1970’li yıllarda Cumhuriyet Halk Partisi topluma güven vermiş ve halk kitlelerinden destek bulmuştur. Bu güvenin nasıl verildiği sorusuna, yapabildiğim kadarıyla cevap vermeye çalışacağım. CHP bu dönemde öncelikle emekçilerin yararını savunacağını, kurulacak bir CHP iktidarında amacın işçi ve köylülere, Memurlara en büyük payı dağıtmanın olduğunu açıklamaktadır. Bu anlayış sadece sözde kalmayıp hayata geçecektir.
1970’in 15–16 Haziran olaylarından sonra, CHP’nin Genel Sekreteri Sn. Bülent Ecevit ve çevresindeki yöneticiler işçilere arka çıkmakta, sendikal hakların gelişimini savunmaktadır. O dönemin yaygın toprak işgallerinde Jandarmanın ağır tepkisine uğramış köylüler, Ecevit’i yanında görebilmektedir. İşçilerin, emekçilerin hak arama süresince, CHP’nin Ecevit kanadı işçilere ve kitlelere yönelik her girişimin karşısına dikilmiş, özgürlüklere, demokrasiye yönelik tüm baskılara rağmen, elinden geldiğince karşı koymuştur. Böylece, Ecevit hareketinin içtenlikle işçi ve köylü kitlelerini, memuru, çiftçiyi savunduğu inancı yayılmıştır. Böylece halk kitleleri CHP’ye oy verme eğilimleri başlamıştır.
CHP kanadı, kendi ittifaklarını işçi sınıfıyla ve yoksul köylü kitleleriyle oluşturmakta; sermayeden gelen sert eleştirilere pek aldırmamaktadır. 

CHP’deki Ecevit hareketi, Sanayileşme ve kentleşme sürecinin toplumda yol açtığı yeni özlem ve ihtiyaçlara, tutarlı cevap getirebilmiştir. Zaten hareketin başarıya ulaşmasının temeli de budur.
Ecevit döneminin önemli bir dinamiği de, Türkiye’yi demokratikleşme görevini meydana getirmiştir. Bu süreç; Ekonomik, Sosyal, Siyasal hakların giderek yaygınlaşması ve artan sayıdaki topluluklarca paylaşılması, kitlelere ait hak ve özgürlüklerin sürekli olarak genişlemesidir.
Ecevit, ‘’ Ne Ezen Ne Ezilen İnsanca, Hakça Bir Düzen’’, Köylülerin kalkınma planını açıklayarak ,’’ Toprak İşleyenin, Su Kullananındır’’sloganları halkta karşılığını bulmuştur. 
 
CHP’de Ecevit hareketinin önemli ve başarı nedeni de, demokratikleşme sürecini hızlandırıcı bir işlev taşımış olmasıdır. Bu hareket, demokratik haklara konmuş sınırların kaldırılmasını, çoğulcu demokrasi çerçevesinde her türlü siyasal akımın özgürlüğünü, köylü ve işçi kitlelerinin kendilerini doğrudan ilgilendiren ekonomik kararlara katılmasını savunmaktadır.
Tüm bu söylemler, halkın sorunlarına öncelikli eğilimler CHP’yi 5 Haziran 1977 genel seçimlerinde %41’lik oyla çok partili siyasal yaşamda Sol’un aldığı en yüksek oy olmuştur. Bugün CHP’nin yine yapması gereken ilk şey Halkla iç içe olması ve halkın sesi olmasıdır. Ecevit’li CHP dönemini iyi okumamız gerektiğini düşünüyorum. Sol yanları birbirine bağlayan bir güçtü. Ülkemiz  üzerinde uçuşan beyaz güvercinler...
Biz Karaoğlan' ı ve beyaz güvercinlerini hiç unutmayacağız. 
Ecevit' in anısına, saygıyla 

                                                               Fatma ULUBEY