Beden, dimağın hizmetçisidir. Kötü düşünceler, bedende hastalıklara sebep olur. Güzel düşünceler bedene sağlık verir. Korkulu düşünceler bedeni kurşun gibi vurup yıkabilir. Hasta olmaktan korkanlar, hasta olurlar. Endişe vücudu her hastalığa açık tutar. Beden, iyi ya da kötü her düşünceye karşılık vermekte hiç gecikmez. Çünkü; düşünce her faaliyetin kaynağıdır. Kaynak temiz olursa her şey temiz olur. Düşüncesini değiştiremeyen, kendisini yenilemeyen bir adamın, yediğini içtiğini değiştirmesi fayda vermez. Öyle yaşlı kadınlar tanırım ki, yüzünde genç bir kızın saflığı ve sağlığı vardır. Henüz kırkına varmış nice insanlar da vardır ki, yüzü derin ve ürkütücü kırışıklıklar içindedir. Sanki yüzüne Saddam’ın scut füzesi düşmüş gibidir. Birincisi güneşli, neşeli bir mizacın yani hayata gülümsemenin, ikincisi ise ihtiras ve hoşnutsuzluk mizacının eseridir. Her şeye, herkese muhalefettir.
          Hayatın bu ağır yüküne rağmen, hayatımızı idame ettirebilmek, yakında güzel günleri görebilmek için, bedenimizi sağlıklı tutmak durumundayız.
Düşüncemizi karartmamalıyız.
          Panik yapmamalıyız.    
    Elbette her gecenin bir sabahı vardır. Güneş ve havadan mahrum bir ev nasıl sağlıklı olamazsa, huzur verici düşüncelerin güneş ve havasından yoksun bir beden de sağlıklı olamaz. Hastalıkları yenecek en güçlü doktor, neşeli düşüncelerdir. En büyük teselli de güzel niyetlerdir. Güzel düşünceler ve niyetler üzüntü ve kederi eritir. Kötü niyet, şüphe ve vesvese, haset, kin sahibi bir adam, kendisini eliyle yaptığı zindana hapsetmiş olur. Yaşantısı at üzerinde süvari gibi değil, atkuyruğunda sinek gibi olur. İyi niyet, hoşgörü, sevgi, iyilik ve iyi tarafları düşünmek insana hürriyet ve sağlık bahşeder.
                                                      Dünya ne senin,
                                                      Dünya ne de benim.
                                                      Dünya hiç kimsenin.
                                                

                                                                  Erkan DEMİREL
                                                                  Eğitimci Şair-Yazar