Ayaklarımın altında çıtırdayan çam kozalakları, yemyeşil çalılıkların vücuduma sıçrattığı su damlacıkları, göz alabildiğince önümde uzanan henüz çiçek açmamış yabani sıklamenler ve zambaklar… Daha ne olsun! Hava desen tam bir utanç kaynağı. Resmen bir yaz havası. Utanç yaşamam ise; kasım ayının sonuna yaklaşmışken böyle bir havadan sevinç duymamdan kaynaklanıyor. Çünkü az çok bilinçli bir insan olarak küresel ısınmanın gidişatından haberdarım.

İşte yine yazamadım. Niyetim bir betimleme paragrafı yazmaktı. Sonunu getiremedim, yine sorgulamaya başladım hemen. Hep bir tetikte olma durumu yaşıyorum. Doğanın kucağına bile salıveremiyorum kendimi. O yüzden gitti bizim betimleme paragrafı. Bir daha ki sefere inşallah!

Halbuki ben mesleğim gereği çok haşır neşir oldum betimleme paragraflarıyla. Dershanecilik deneyimim bana gösterdi ki; ben betimleme paragraflarını okumasını ve çözmesini çok seviyor, fakat orijinal soru hazırlarken nedense bu tür paragraflardan hoşlanmıyordum. Bugün ise; doğayla baş başa olmaktan büyük haz alıyorum, fakat yazarak paylaşmak zulüm geliyor bana. İnanın zaman zaman “ keşke ressam olsaydım da bu güzellikleri resmediverseydim “ dediğim anlar oluyor paylaşmak adına. Ben ki, öğrenciyken bile resim ödevlerim konusunda annemden yardım alan biriydim. Kendimi ne kadar yetersiz hissettiğimi varın siz düşünün artık.

Öğretmenliğimin bir dönemine denk gelen bir okuma parçası vardı beni çok etkileyen. Yazarını anımsamıyorum, ama başlık aklımda; “ Doğa ve İnsan “. Çok etkilerdi beni her örnek okuma yapışımda. Yazar ne güzel de dillendirmişti doğa ile insan arasındaki o bitmek tükenmek bilmeyen savaşı. Tabii, bundan zararlı çıkacak olanın da biz insanlar olduğumuzun, bindiğimiz dalı kestiğimizin altı kalın kalın çizilerek sonlandırılmıştı yazı.

Ben, bugün o savaşa çanak tutmamak için elimden gelenin en iyisini yaptığıma inanıyorum. Yalnızca bugün için tabii, yoksa kendimi bu konuda daha da geliştirmek istiyorum. Örneğin bunlardan biri güzel güzel betimleme paragrafları yazmak neden olmasın? Çünkü ben her hafta sonu bir yürüyüş grubuyla doğanın içindeyim. Gördüğüm güzellikleri aktararak da bir katkı koyabilirim. Özendirici olabilir bazıları için. Bakarsınız geri dönüşümü bana daha çok olur ve ben betimleme paragraflarına önyargımı parçalarım. Atomu parçalamak kadar zor olsa da imkansız değil!