Uzun süren kış mevsiminin ardından sıcak bir yaz nihayet geldi. Kışın yapamadığımız pek çok şeyi şimdi yapabilirsiniz. Deniz kum, güneş, yayla turizmi, kaplıcalar, tarihi ve turistik yerleri gezip görebilirsiniz. Hepsinden önemlisi dinlenebilirsiniz.

Dinlenebilme imkânı enerjiyi geri kazanmanın en iyi şeklidir. Tecrübelerime dayanarak dinlenmenin sağlık olduğunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim.

İnsan vücudu dinlenmeye ihtiyaç duyar. Bu nedenle sadece birkaç dakikalığına bile olsa bir mola vermek, sebat etmek, ihtiyaç duyduğumuz tazelenmeyi sağlayabilir.

İşe kısa süreli de olsa ara vermeler akıl sağlığını geliştirir. Yaratıcılığı, üretkenliği, refahı artırır. Stresi azaltır, ruh halini ve ilişkileri güçlendirir.

Birçok kişi dinlenmeyi uyku ile ilişkilendirerek hareketsizlik durumuna atıfta bulunur. Dinlenmekten kastım gereksiz ve uzamış istirahat yani tembellik değildir.

Oysa güzel bir seyahat mental açıdan sizi dinlendirebilir. Seyahat etmek sadece eğlenceli ve heyecan verici değildir. Fiziksel ve zihinsel ve duygusal sağlığınız için de oldukça faydalıdır.

Tabi seyahat etmeden önce iyi bir bütçe hesaplaması yapmakta gereklidir. Seyahat edilecek ve konaklayacak yerleri de önceden belirlemekte fayda vardır.

Yaz ayı rahatlamak için birçok fırsatlar sunuyor. Seyahat ederken yol üzerinde mola vererek camilerimizi, tarihi yerlerimizi gezip görerek kültürel deneyimler edinebilirsiniz.

Doğa gezileri daha kolay nefes almamıza yardımcı olabilir. Farklı ülkeleri, farklı yerleri görmek bizleri daha pozitif yönde etkileyebilir. Yeni insanlarla tanışmak, fotojenik gün batımları, kumsalda yürümek, denize girerek yüzmek, müzik dinlemek bizleri rahatlatabilir.

Gündelik hayatın telaşı ile bir tatilden daha iyi bir şey yoktur. Onun için istirahatin ve tatilin tadını en güzel şekilde çıkarmanız ümidiyle, şimdiden iyi tatiller. Sağlık, sıhhat ve afiyetler dilerim.