Dilenmek para ve eşya karşılığı insanların duygularından istifade ya da suistimal ederek çıkar sağlamaktır. Şehirleşen ve metropolleşen hayatımızda sıkça rastlarız dilencilere sadaka vermeniz için hemen bildik kelimeleri sıralamaya başlarlar; Allah rızası için bir ekmek parası, abi/abla Allah ne muradın varsa versin, Allah seni sevdiğine kavuştursun, Allah seni kazadan beladan kurtarsın gibi kelimeleri, hele Cuma vakitleri cami çıkışlarında mendil açarlar ki günün önemine binaen, yufkalaşan yürekler gözleriyle dilenciye karşı sadaka vermeye kodlanır. Akılda şüphe var tabi ama yine de yufka yürekli kişiler ben vereyim de gerisini onlar düşünsün Allaha havale ettim der değil mi?.!!!

Sözüm ona gerçekten mağdur olup da hiçbir iş yapamayacak kişilere sözüm yoktur, olamazda.!!! Sadaka vermek Yüce Yaradan Allahın emirlerindendir. Lakin günümüzde kimin gerçekten ihtiyaç sahibi olduğu, kimin mağduriyet rolü oynayarak menfaat temin ettiğini anlamak bir hayli güçtür…

Öte yandan komşu ülkemiz Suriye’ nin içinde bulunduğu savaş sebebiyle ülkemize sığınan, maalesef dilenci durumuna düşen ve çoğunluğu Müslüman olan kardeşlerimizi soğuk kış şartlarında köşe bucak ve trafik ışıklarında yalın ayaklı çocuklar ile beraberinde kadınları dilenir vaziyette görmek beni ve siz okurlarımı bir hayli üzse de tüm bu olup bitenlerin hayatın gerçekleri olduğunu göz ardı etmemek lazım, kim isterdi onlar adına böyle olmasını, elimizden geldiğince karınca kararınca yardım etmeliyiz, unutmayın yardımlaşmak, toplumsal birlik ve beraberliğin ayakta kalmasını sağlayan evrensel insanlığın ve inancımızın gereği olan bir unsurdur.

Suriyeli kardeşlerimizin devlet eliyle birer iş ve barınak sahibi olmaması halinde telafisi güç zararlar verebileceği kaygısı halkımız arasında gün be gün artmaktadır. Bu konuda sivil toplum kuruluşları ve devletimize büyük iş düşmektedir.

HZ. MUHAMMET (SAV) Bir Hadisi Şerifinde Komşusu Aç İken Tok Yatan Bizden Değildir…!!!

Sözünden hareketle, günümüzde yardımlaşma duygusu törpülense de karınca kararınca az çok demeden yardımlarımızı gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya çalışalım sevgilerimle…