SON UYANIŞ (ÖZEL)
İmanlı olduğumuz gerçektir. Fakat güçlü bir imana sahip olduğumuz şüphelidir. Çünkü güçlü bir iman güçlü bir amel ile belli olur. Ameli yapmak istiyor fakat yapamıyoruz. Ameli yapmaya iştah bulamıyoruz. Halbuki iman, amel yapmak içindir. Amelsiz iman camsız lambaya benzer. Her an sönebilir. Amellerin bizim için eIzem olduğuna inanmalıyız. Yoksa ahiret üzücü olacaktır. Kâfir ile Müslüman’ı ayıran amellerimizdir. Allah bize Kur-an`da cehennemin çok kötü olduğunu, cennetin de çok güzel bir yer olduğunu bildiriyor. Yine de uyanış mümkün olmuyor maalesef. Bence bu amelsizliğin sebepleri sayılamayacak kadar çoktur. Bu amelsizliğin çözümü bence ikidir.

1-) Kendi gücünle çözeceksin
2-) Allah zorla çözdürecek

*Kendimiz şöyle çözeceğiz; Ameli tam insanlarla görüşerek bilgilenme yollarını arayacağız. Çok güzel eserler bulup okumalıyız. Mesela İmam Gazali Hz.lerinin "KİMYAYI SAADET " Kitabı olabilir.

*Allah, bizim zararsız ziyansız uyanmamızı istemektedir. Eğer uyanamazsak Allah bizi uyaracaktır. Bu uyarış sert olacaktır. Çünkü yumuşak uyarılar fayda vermemiştir. Bir tanıdık şunu anlattı. 30-35 yaşına kadar namaz kılmadım. Kılmak istiyordum fakat tembellikten kılamıyordum. Bir gün topluluk içinde oturuyordum. İçim sıkıldı. Öleceğim hissi içime doğdu. Eyvah bak öleceğim. Fakat hiç namaz da kılmadım diye üzüldüm ve bayılmışım. Saatler sonra ayıldım. Bence yeniden dirilmiştim. Ben artık eski insan değildim. Artık gerçekten uyanmıştım. Hemen namaza başladım ve toparlandım. Ateist bir bilgin imana gelişini şöyle anlatıyor:

Bir köy yolculuğu yapıyordum. Sadece bir çocuğum vardı. O da yanımda idi. Çocuğum, yolun uçurum tarafında idi. Çocuktur, dikkatsizdir dedim. Korktum onun kolunu tutup yer değiştirmek istedim. Çocuğun kolunu tuttum fakat çekemiyordum. Kolumun kontrolü benden çıkmıştı. Çocuğu iterek uçuruma attım ve kaybettim. Çocuğumu iten gücün Allah olduğuna öyle inandım ki dilimden şu cümleler çıktı. “Allahlığını keşke daha hafif bir ceza ile anlatsaydın dedim”. O alime sormak lâzım acaba daha önceki hafif uyarıları dikkate almış mıydınız? Zaten uyansaydınız belki de bu acı olay da olmayacaktı.

Allah Kuran’da şöyle buyuruyor; { Başınıza ne kötülük gelirse günahlarınız sebebiyle gelir. Allah bir kısmını da affeder.} İşlediğimiz günahlar bize acı, bela, musibet, kaza, hastalık olarak geri dönecekse namaz kılmamak, oruç tutmamak, zekat vermemek, düğünlerde kadın-erkek karışık oynamak yani bilerek günah işlemek akıllı bir insanın işi olabilir mi? Günah işlememek, Allah’tan korkmak lâzımdır. Üst üste yığılan günahlar sınırı aşarsa ne olur? Allah ahiretimizi kurtarmak için son uyarı programını başlatır. Kulumun ahireti zindan olacağına dünyası zindan olsun diyerek, bizi sert bir şekilde uyaracaktır. Tıpkı doktorun, hastasını kurtarmak için ayağını istemeyerek de olsa kesmesi gibi.

Allah’ın uyarması, bilgilendirmesi, İslam’ı tebliği bütün insanları kapsamaktadır. Her insanın konumu farklıdır. Her kula göre program uygulanır. Kul imansız ise önce imana, imanlıysa amele, amelliyse daha iyi amele doğru uyarılacaktır. Uyarının, tebliğin şekli, zamanı, biçimi, uygulaması insan sayısınca farklılık gösterir. Bir misal verelim:

Çeçen-Rus savaşında bir Rus askeri esir ediliyor. Rus’a İslam anlatılıyor. Rus İslam’ı kabul ediyor. Rus askeri serbest bırakılmış. Fakat asla gitmem demiş. “Çünkü ben gidersem yine size karşı savaştırırlar” Demiş. Halbuki ben Müslüman oldum. Size karşı nasıl savaşırım. Ben sizin yanınızdayım demiş. Savaşarak şehit olmuş.

Allah. dünyadaki bütün gayri Müslimleri de uyararak İslam’ı tebliğ etmektedir. Allah bunu şöyle yapıyor. Önce onların en bilgin, Popüler, tanınan ve güvenilen isimlerini Müslüman yapıyor. Onlar ile de bütün Müslüman olmayan insanları İslam’a uyarıp çağırıyor. Bazı misaller verelim;

1-) En büyük denizci KAPTAN COUSTO ( kaptan kusto ) ile uyarmıştır.
2-) Aya ilk ayak basan NEİL ARMSTRONG ile uyarmıştır…
3-) En büyük boksör MUHAMMET ALİ ile uyarmıştır…
4-) En büyük İngiliz cerrah TOMMY ile uyarmıştır…
5-) Popüler şarkıcı CAT STEVENSON ile uyarmıştır…

Bu örnekleri çoğaltmak mümkündür. Yani yarın ahirette, hiçbir Hıristiyan, Yahudi ve diğer batıl dinli insanlar İslami tebliğ bana gelmedi, haberim yoktu diyemeyecektir. ALLAH onlara ben sizi ömür boyu çok çeşitli şekillerde uyardım, aklınız da az değildi demez mi?.ALLAH, Onların itirazlarını belgeler ile çürütecektir.Sadece inat ve benlik yüzünden hak ettikleri cehenneme ebedi olarak gireceklerdir.KUR’AN’DAN başka kitapların tahrif olduğunu bilmeyen insa mı kaldı?Ebedi bir cennet için Müslüman olmak bence çok kolaydır; Tabi ki kör inadı bırakan insanlara21.09.2006 YUNUS PAK

Editör: Adıyaman Haber