Yüzlerce müslümana din, iman, Kur`an öğretmiş bir alim. Bu alime ALLAH, ismi azam duasını öğretmiş. İsmi azamın bereketi ile binlerce hastayı iyileştirmiş, binlerce sorunu çözmüş. Bu alim, Musa peygamber zamanında yaşamıştır. Ne yazık ki sonunu getirememiş, İmansız olarak ölmüştür. Bu yazıyı okursanız böyle bir tehlikeden kendimizi inşallah koruyabilme bilgisini kazanmış olacağız.

Belam ibni Baure, bu insan halkın gözünde artık bir kurtarıcı ve kahramandır. Musa peygamberin yanında ve ona iman eden bir kişidir. Zaten ismi azam duasını da ALLAH`ın izni ile HZ. MUSA öğretmişti. HZ. MUSA ümmetini iman ve amele çağırmış. Bu davet, şimdi olduğu gibi insanlara ağır gelmiş. Ondan kurtulmanın yollarını aramışlar. Ve güya çareyi bulmuşlar. Belam ibni baure`ye gelmişler. Sen ALLAH`ın yanında Musa`dan daha iyisin bunca yıllar biz seni tanıyoruz. Duaların hep kabul oluyor. Senden şunu istiyoruz: Dua et MUSA helâk olsun sen başımıza geç demişler. Baure, birden bire baş olma sevdasına kapıldı, aldandı. Bir peygambere cephe almanın ne demek olduğunu unuttu. Yani nefsine hoş gelen şeyi ALLAH` ın isteğine tercih etti. Halbuki peygamberlere uymak ALLAH` ın emridir. Peygamberlere isyan kesinlikle ALLAH`a isyandır. Dikkat etmeli, bu devirde bu düşüncede, sözde din adamına çokça rastlamaktayız.

Bazı misaller verelim: Ben Kur`an` da varsa inanırım, Kur`an `da varsa yaparım başka yol tanımam diyor. Veya ben sünneti yapmam, farzları yaparsam bana yeter diyor. Daha neler neler. Halbuki ALLAH,{ Beni seviyorsanız peygambere uyun o hevasından bir şey söylemez.} diye kesin emir vermiştir.İşte Kur`anın emri açık ve net olarak belirtilmiştir.
Baure, aldandı. HZ. MUSA`nın helâkı için ismi azamı okuyarak beddua etti. ALLAH, peygamberini helâk eder mi? ALLAH,Baure`nin HZ. MUSA`ya isyanını kendine yapılmış saydı. İlmini, imanını kalbinden çıkardı. Kendisini helâk etti. Belam ibni baure artık ALLAH ve peygamberine düşman olmuş bir imansızdır. İşte nefsin insanı helak etmesine bir örnek olay.

Hıristiyanlar,İsa ALLAH`ın oğludur diyorlar. Böylece kafir olup ebedi cehennemi boyluyorlar.Yahudiler Uzeyr ALLAH`IN oğludur diyerek dinden çıkıp ebedi cehennemi boyluyolar.

Yahudiler ve hıristiyanlar, ALLAH`I tanır peygamberimizi tanımazlar. Halbuki her ümmet, bulunduğu devre gönderilen peygambere ve kitaba uymak zorundadır. Yalnız ALLAH`A iman etmek onları ebedi cehennemden asla kurtaramıyacaktır. Çünkü imanın şartı 6 dır. Eğer, yalnız Allah`a inanmak ile cennete gidilseydi ŞEYTAN cennete en önce giderdi. Çünkü Şeytan ALLAH ile konuştu kıyamete kadar süre istedi. Yani ona inanıyordu binlerce sene de ibadet etmişti.Hatta cenneti cehennemi de gördü. O da yanlış bir kıyas ile Adem aleyhisselam`ı tanımamanın kurbanı oldu.Şeytan,yıllar sonra ALLAH`tan af diledi.ALLAH, bir şartla affederim dedi.Git ADEM`in kabrine secde et.Şeytan,gitti.Kabrin etrafını dolaştı, dolaştı. Secde etmek nefsine çok ağır geldi.Ben bunun dirisine secde etmedim ölüsüne nasıl yaparım dedi.Nefsimizi iyi tanıyalım ona uymayalım.Çünkü o bizim düşmanımızdır.

Cennete gidebilmenin şartları Kur`anı Kerim’de Allah tarafından belirtilmiştir.Bu şartlar: Her ümmet için gönderilen peygambere ve dini kurallarına uymaktan geçer.Teşekkürler.

 

15.09.2006 YUNUS PAK

 

Editör: Adıyaman Haber