Gelecek umut ederek değişir mi? 
Hayatın pozitif bir yönde değişmesi için neler yapılmalı? 
Bu ve bunlara benzer soruların cevabını Dünya Değişim Akademisi' deki  Uzmanlara sorduk. Çok etkili bilgiler edindik.
“İnsanlar hep bir değişim umut etmekteler çünkü umut olmazsa  fırsatlar doğmaz ve hayat devam edemez. İnsanları ayakta tutan şey değişim umududur. Herhangi bir sorun yaşayınca insan bir değişim umut eder ve hayatına devam eder.
Fakat gelecek sadece umut ederek değişemez. Hayatın pozitif yönde değişmesi için birey doğru yolda doğru adımlar atmalıdır. Nedir o doğru yol? Doğru yol tekâmül yoludur çünkü yalnızca tekâmül yolunda iken gelecekte pozitif bir değişim gerçekleşebilir.
Eğer altın bir gelecek istiyorsanız altın bir değişim gerçekleştirmelisiniz. O zaman gelecek kesinlikle sizin olacak çünkü yalnızca değişim sayesinde altın bir gelecek ortaya çıkabilir. İnsanlar hep altın bir geçmişten söz ederler, aslında geçmiş hiçbir zaman altın olmamıştır.
Altın geçmiş hayal kırıklığına uğramış insan zihninin bir üründür. Bir insan şimdide hayal kırıklığına uğrayınca ve artık altın bir gelecek hayal edemeyince – çünkü çok hayal etmiş ama olmamıştır – altın bir geçmişten söz eder. 
Eğer insanlar sorunların bitmesini istiyorsa, sorun üretmekten vazgeçmeliler. Kolektif bir farkındalık geliştirmelidir. Bu gelişim değişime neden olacaktır. Herkes kendine şunu söylemelidir: “Bu sorunların nedeni benim. Artık bu sorunlara neden olmayacağım.
O zaman global bir değişim başlar. Bunun için herkes değişime yönelik pratik adımlar atmalıdır. İlk adım herkesin dünya vatandaşı olmasıdır. Eğer dünya var olursa, uluslararası çatışmalar bitir.”
Değişim Uzmanı 
Şirvan Yücel