Cumhuriyet bir aydınlanma devrimidir. Gericiliğe, karanlığa, cehalete, fakirliğe karşı aydınlığı, çağdaşlığı, bilimi, gelişmeyi, birey olmayı öğreten gerçek bir devrim.

Zor koşullarda tüm olumsuzluklara karşı başarılmış, Kuvvayı Milliye adı altında birliği, beraberliği  sağlama mücadelesi verilerek Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurulmuştur.

Devrimlerin kaçınılmaz kaderidir. Devrim oluştuğu an karşı devrim sürecide başlar. Cumhuriyetin kuruluşu ile birlikte eski düzenin savunucuları, işbirlikçileri, çıkarı zedelenenler sinsice, gizlice devrimin sekteye uğraması için propagandaya başladılar.

Devrimlerin 100 yıllık oluşum süreci vardır. Bu süre zarfında ya gelişimini tamamlayarak ayakları üzerinde durur, ya da karşı devrim sürecine karşı yıkılır gider.

AKP nin ilk günden beri hedef 2023 demesinin gerçek nedeni de budur. Bunun anlamı biz bu laik Cumhuriyeti yıkacağız bireyi tekrar ümmet edeceğiz demektir. Bizim aymaz siyasetçilerimiz kimi zaman kişisel ikballeri için, kimi zaman da aynı zihniyeti taşıdıklarından bu yıkıcılara alet olmuş, yardakçılık yapmışlardır.

Evet bu gün 2017. Daha 6 yıl var 2023’e. 100. Yılına kavuşmadan 94. Yılında Cumhuriyeti yıkmayı başardılar. Evet Cumhuriyet yıkıldı. Bu gidişatın ülkeyi Ortadoğu cehennemine  Irak, Suriye gibi bölünmeye götüreceğini idrak edemeyen, sadece din, iman edebiyetı ile ülke yönetilebileceğini sanan cahil güruh ( cehaleti okul ile ölçmüyorum zira okumuş cahillerimiz daha içler acısı ) neyi alkışladığını bilmeden şimdilik tempoya devam ediyor.

Ama henüz herşey bitmedi. 16 Nisan ile birlikte Laiklerin, Cumhuriyetçilerin, aydınlanmanın karşı devrim süreci de başladı. Asıl mücadele şimdi başlıyor.

Referandum süreci içinde sırt sırta veren CHP’liler, ülkücüler, Saadet Partililer, Vatan partililer kısaca Atatürk ile Cumhuriyet ile toplumun vicdanı olan din ile ilgili kaygısı olan kesimler bundan sonra da birbirlerini kırmadan, incitmeden, ürkütmeden yan yana gelip ikinci kurtuluş mücadelesini  vermek zorundadırlar.

Bizi birbirimize düşürmek isteyen fesatlar olacaktır, geçmişteki kavgaları öne süren saflar çıkacaktır ama biz bu oyunlara gelmemeliyiz. Bizde bu irade var , bu birliktelikle iki yıl içerisinde kendi karşı devrimimizi yapıp 2019 da Cumhuriyeti tekrar kuracağız. Onların 94 yılda yarım yamalak başardıklarını biz iki yılda  başaracağız. Cumhuriyetin temelleri sağlam atılmıştı, bunların temeli çürük.

23 Nisan için daha güzel yazılar yazmak isterdim ama geldiğimiz nokta burası. Aydınlık günler için hep birlikte el ele.

                                                                                                  ASIM ÖCAL

                                                                                                   22.4.2017