KIZ BABALARININ BİLMESİ GEREKEN 4 ŞEY ;

Sizin attığınız her adım, ağzınızdan çıkan her söz bizim bütün hayatımızı şekillendiriyor. Kızlar ya babalarına inat yaşar ya da onların takdirini toplamak için. Hangisi olacağı na siz karar verin.

Annemizle ve diğer kadınlarla olan ilişkiniz bizim ileride erkeklerle kuracağımız ilişkilerin seyrini belirliyor.

Eğer kızınız size sık sık küsüyorsa hatta küsse ve konuşmuyorsa sebebi kızınızın şımarıklığı değil, sizin ona yeterince değerli olduğunu hissettirmemeniz oluyor.

Kızınızın güçlü, kendi ne yeten, özgüvenli bir kadın olmasını istiyorsanız ona saygı duymanız, fikirlerine kulak vermeniz, kararlarını kabullenmeniz gerekiyor.

ANNELERİN DİKKATİNE;

1. Oğlunuzu aşırı koruyup kollamayın, oğlunuzu 3 yaş sonrası koynunuzda yatırmayın. Bu oğlunuzun cesaret ve güven duygusunu zamanla yok eder.

2. Oğullarınıza sırtınızı dayamayın. Oğlunuzu "benim tek dayanağım", "yaşama sebebim" gibi sözler söylemeyin.

Bu çocuğunuza aşırı yük yükler zamanla oğlunuz yetersizlik duygularına gömülür.

3. "Ben senin mutluluğun için bu kadar çok çabalıyorsam sen de mutlu olmak zorundasın" sözlerinizle oğlunuz üzerinde baskı oluşturmayın...

4. Oğlunuzla asla koalisyon yaparak, eşinizi karşı tarafa atmayın. Unutmayın oğlunuzu babasından uzaklaştırmış olmakla onun hayatı yönetme konusunda modelini yok edersiniz.

5. Oğullarınızın asla hizmetkarı olmayın ve her istediğini yapmayın ki kadınları bir hizmetkar olarak görmesin.Oğlunuzu kendi işini kendisinin yapması için teşvik edin...

Alıntıdır.